Židé a jejich život dějinami, hlavně za 2.sv.v. a vznik státu Izrael

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
441-460 z 619
<< 20 21 22 23 24 25 26 >>
Po
zdeno 5.8.2004 12:17 - č. 194
cinik napsal v č. 193:
"Máš tu drzost tvrdit, že nebyli povražděni???"
Ty vies, co sa s nimi stalo? Netaj a prezrad nam!
cinik 5.8.2004 11:51 - č. 193
cinik To Zdeno (186):

Sorry, ale buďto jsi choré mysli, nebo kriminálník (vzhledem k tomu, že tvé příspěvky už dle mého soudu vstoupili do fáze, kdy je lze označit za zločin). Buď tedy rád, že volím tu lepší možnost.

Důkazů je dostatek, část z nich shrnul Alyk. Navíc zdůrazňuji, co jsem už napsal, je jedno jak přesně byli zavražděni, podstatné je, že zavražděni byli, což lze snadno prokázat i na faktu, že byli před válkou a poté, co je nacisté odvezli, nejsou. Nehledě ke spoustě dalších důkazů, svědectví etc.

Shrňme to, ptám se tě ještě jednou, co se stalo s miliony židů, kteří za WWII zmizeli?
Nikam nevycestovali (nebylo kam), nikam se neschovali (taktéž nebylo kam), po válce se neobjevili. Naveřejnosti naposledy viděni, když je nacisté naháněli do dobytčáků. Máš tu drzost tvrdit, že nebyli povražděni???
zdeno 5.8.2004 11:40 - č. 192
alyk napsal v č. 187:
"to vole pomijim a ani omluvu od tebe necekam a nechci"


Ani nemas narok, lebo si nedodrzal podmienku.
alyk 5.8.2004 10:21 - č. 191
alyk a mimochodem, k soudu by jsi patril i ty zdeno, za to co tu ze sve chore mysli uvadis!!! naprosto ubohe a nemoralni chovanii, je mi lito, ze ziju ve svete kde je nekdo podobny!! a lituju jeste jedne veci, ze te osobne neznam (a myslim, ze nejsem sam!!!), protoze pote, bych te asi osobne sklepnul, i kdyz se mi nasili hnusi! ostatnim omluva za predesla slova, ale s tim z....m se neda ani diskutovat!
alyk 5.8.2004 10:15 - č. 190
alyk Přes veškeré úsilí se Davidu Irvingovi nepodařilo přesvědčit soud o oprávněnosti své žaloby. Ten se naopak přiklonil k žalované straně a dal jí za pravdu, v tom, že: 1) David Irving popírá holocaust, 2) nemá pravdu, když popírá existenci plynových komor v Osvětimi-Birkenau, 3) Leuchterova zpráva není věrohodným důkazem neexistence vraždění plynem v osvětimském táboře, 4) ustavičně manipuluje s fakty, falšuje je a uzpůsobuje svým ideologickým východiskům, 5) ve vylíčení bombardování Drážďan, které uváděl jako příklad spojeneckého zločinu, používal špatné statistiky, falešně reprodukoval výpovědi svědků a vyvozoval z nich špatné závěry, 6) byl ve spojení s pravicovými radikály a vystupoval na jejich shromážděních. Pro nedostatek důkazů se soud neshodl s obhajobou pouze v jediném bodě a to v tom, že David Irving neoprávněně manipuloval v ruských archivech s Goebbelsovými deníky. Konečný verdikt soudu pak zněl, že David Irving je rasista, antisemita, popírač holocaustu a úmyslně falšuje historická fakta.Podle verdiktu soudu měl také zaplatit soudní výlohy a nakladatelství Penguin Books odškodné ve výši 150 000 liber.

V této souvislosti je ještě musím úvést že Irvingův proces byl také spojován s tzv. Mermelsteinovým procesem z přelomu 70. a 80. let. V něm šlo o to, že v roce 1979 vypsal Insitute for Historical review odměnu 50 000 dolarů za dokázání existence plynových komor v Osvětimi. Odmítal ovšem uznat svědectví bývalého osvětimského vězně Mela Mermelstein a peníze mu vyplatil až po prohraném soudním procesu v roce 1985.

použité byly materíaly P. Zemana o tzv. Osvětimské lži.
alyk 5.8.2004 10:15 - č. 189
alyk a ještě něco k Irvingovi (dalšimu vzoru zdena ) - Profesorka moderní judaistiky a holocaustu na univerzitě v Atlantě Deborah Lipstadt popsala ve své knize Denying the Holocaust. The Growning Assault on Truth and Memory (London 1994) americkou a evropskou revizionistickou scénu a dokumentovala její proměnu po druhé světové válce v proud politicky motivovaného popírání holocaustu. Její kniha pak navíc razí zásadu, že se s popírači holocaustu nemá veřejně ani soukromě diskutovat a v tomto duchu je také pojata jako jakýsi morální apel. Nebylo proto překvapením, že se David Irving, kterého Deborah Lipstadtová vylíčila ve své knize jako významného zastánce "osvětimské lži", rozhodl jít k soudu, kde se chtěl prezentovat jako velký znalec nacistické éry, jehož revize dějin třetí říše je založena na pečlivém studiu historických pramenů a má příslušné vědecké kvality. K samotnému soudu došlo až v prvních měsících roku 2000. Irvingovo vystupování před soudem pak názorně demonstruje jeho křížový výslech, který s ním vedl na počátku procesu advokát Richard Rampton.Na Ramptonovu otázku, zda pro něj znamená holocaust systematické vraždění nevinných lidí, odpověděl, že když vypustí slovo systematické, tak s ním může souhlasit. Na další otázku obhajoby, zda tedy popírá existenci plynových komor, odpověděl: "Já popírám,...ach, já používám toto slovo, ačkoli pro Vaši potřebu zde, ano, já popírám, že bylo možné zavraždit miliony lidí v oněch plynových komorách, jak nám historici až dosud tvrdili." Když mu poté Richard Rampton uváděl jména bývalých vyhlazovacích táborů v Polsku a chtěl vědět, zda byly podle jeho mínění skutečně vyhlazovacími tábory, tak odpovídal: "Chelmo? - Ano. Belzec? - Není jisté. Treblinka? - Začínám pochybovat. Sobibor? - Nevím o tom."
alyk 5.8.2004 10:04 - č. 188
alyk a co je Leuchterova zprava? - bible a unikátni manifest revizionistického xindlu - Fred A. Leuchter vypracoval pro jisteho E. Zündela pseudovědecké dobrozdání (The Leuchter Report. The First Forensic Examination of Auschwitz), podle něhož plynové komory v Osvětimi-Birkenau neexistovaly. Tento muž navštívil během sedmi dnů (25. 2. - 3. 3. 1988) v doprovodu svojí ženy, kresliče, kameramana a tlumočníka bývalé koncentrační tábory v Osvětimi a Majdanku. V Osvětimi-Birkenau odebral bez schválení místních úřadů a bez přítomnosti dalších svědků vzorky ze zbytků plynových komor a již 5. dubna 1988 předložil 132 stránkovou zprávu, podle níž se žádné vraždění plynem a spalování plynem zabitých židů v Osvětimi-Birkenau neodehrálo. Jeho expertíza vycházela z pseudovědeckého srovnání používání plynu při popravách vězňů v amerických věznicích a v Osvětimi-Birkenau a také z falšování dosavadních znalostí o osvětimském vyhlazování. Ostatně Leuchter se před soudem v Torontu sám přiznal, že kromě toho, že není inženýr, jak je revizionisty představován, se jeho příprava na cestu do Osvětimi a Majdanku zakládala pouze na studiu literatury dodanou mu Robertem Faurissonem (další z významných popíračů holocaustu) .Přesto, že soudy v Kanadě ani v Německu nepřijaly uvedené "expertízy" jako důkaz zpochybňující genocidu židů za druhé světové války, pro revizionisty platila a platí Leuchterova zpráva jako definitivní důkaz toho, že se holocaust nekonal, a že jde o velkou propagandistickou lež. A to i přes to, že po vydání knihy francouzského lékárníka Jean Claude Pressaca - (J. C. Pressac: Lés Crématoires d'Auschwitz, Paris 1993. Pikantní na Pressacově práci je okolnost, že její autor patřil původně k přívržencům R. Faurissona, ale váha důkazů ho přesvědčila o neudržitelnosti teze o "osvětimské lži".) v polovině devadesátých let, která důkladně zdokumentovala existenci a činnost osvětimských plynových komor, již není možné toto tvrdit. Leuchterův pseudovědecký spis se navíc stal na přelomu osmdesátých a devadesátých let záminkou k revizionistické propagandistické kampani v německy mluvících zemích, které se zúčastnili notoricky známí neonacisté jako např. Ewald Althans, Michael Kühnen, Christian Worch, Manfred Roeder a již zmíněný generálmajor ve výslužbě Otto Ernst Remer. Součástí této kampaně byla řada veřejných revizionistických vystoupení, jichž se zúčastnili kromě výše uvedených dále Robert Faurisson, Fred Leuchter a Ernst Zündel. Jedním z jejích vrcholů měl být například na jaře 1991 v Mnichově Ernstem Zündelem organizovaný Mezinárodní revizionistický kongres. Ten byl ale zakázán a jeho organizátor Ernst Zündel zatčen.
alyk 5.8.2004 09:58 - č. 187
alyk koukam zdeno, ze ztracis glanc - uz i hrubosti, uuuuf to vole pomijim a ani omluvu od tebe necekam a nechci no, tak jednim z dukazu jsou: pozustali a přeživší vězni (38), kteří přijeli zářijovým transportem z Terezína - tento transport byl totiz z tzv. rodinneho tabora v Terezíně (vetsina spolecne travila nekolik let v terezine a znali se, takze je zajimave, ze se jiz nikdy nesetkali, ze jo!. Dale lze vystopovat (dle pečlivých záznamů Říšských drah - a ty se nemylí), že bohužel ze stanice Auschwitz dne 8.či 9. 3. 44 žádny vlak do stanice Heydenbrecke nevyjel. Mimochodem, ten den to byla největší masová poprava českosloveských občanů za 2ww.

ale to musis zdeno obcas cist a snazit se chapat vyznamy slov a cisel a mozna, ze by jsi mel cist i opacnou stranu nez jen literaturu svych revizionistickych kamosu, protoze kdyz uz chces tady prusit, mel by jsi znat i sveho nepritele!! doufam, ze mi odpovis, proc popiras plynove komory? tim padem jsi, v ocich normalni verejnosti priznivec tzv. osvetimske lzi - na jakem zaklade - ze by ucinkoval "skvela a odborna" Leuchterova zprava? nebo jsem mimo? nebo se drzis uboheho D. Irvinga? jsem sam zvedav....
zdeno 5.8.2004 09:38 - č. 186
cinik napsal v č. 185:
"Dobře, zeptám se tě jinak, co ty si představuješ ve své chorobné mysli, že se za války s miliony evropských židů dělo???"


Tvoja otazka je znacne primitivna. Debata predsa zacala na tom, ze tu mnohi obecne predpokladaju nieco, co nikdy nebolo dokazane. Ja som sa spytal na dokazy a teraz ich chces ty odo mna?

Bez urazania by to neslo, vole?
cinik napsal v č. 185:
"Ti, co v koncentrácích zemřeli na hlad, byli taktéž zavražděni, ještě brutálněji než ti v plynových komorách."
Tak zomreli na hlad, alebo v plynovych komorach? Rozhodni sa.
cinik 5.8.2004 09:19 - č. 185
cinik To zdeno:

Vystěhovaní se počítají mezi přežité...

Ti, co v koncentrácích zemřeli na hlad, byli taktéž zavražděni, ještě brutálněji než ti v plynových komorách.

Tvé tvrzení o vymlácení přiznání z vedoucího vyhlazovacího tábora z Osvětimi je lež.

Dobře, zeptám se tě jinak, co ty si představuješ ve své chorobné mysli, že se za války s miliony evropských židů dělo???
zdeno 5.8.2004 09:04 - č. 184
cinik napsal v č. 183:
"Část z nich skončila v plynových komorách (které si Němci postavili, které byly objeveny, jejichž existenci přiznali...) "
Kde su tie komory? Kto ich kedy videl?
cinik napsal v č. 183:
"Minimálně podstatná část z nich skončila v plynových komorách. Zbytek padl cestou či v pracovních táborech. Konec konců, Zdeno, je opravdu tak důležité, jak zemřeli??? Není spíše podstatnější, že byli okradeni a povražděni?"
Pravdaze je to dolezite. Ved ty ani nevies, ze kolki z nich v koncentrakoch zomreli na hlad, kolki prezili, kolki sa po vojne vystahovali atd.
cinik napsal v č. 183:
"Jedna věc mne nepřestává fascinovat. Neustále se objevují kecy o tom, jak Židé plánují spiknutí a chtějí ovládnout svět."
Otvor si nove forum na tuto temu.
cinik napsal v č. 181:
"Což byla mimochodem lež, jak soud prokázal."
Ako loz sa ukazal sam Norimbersky sud. Tienidla na lampy a mydlo zo Zidov sa ukazali ako lzi.

Takisto ako loz sa ukazalo priznanie velitela osviencimskeho tabora Hössa, ze tam splynovali 2,5 mil. Zidov + na choroby zomrelo dalsich 0.5 mil. To "priznanie" vytlkli z neho Briti.
cinik 5.8.2004 08:42 - č. 183
cinik Část z nich skončila v plynových komorách (které si Němci postavili, které byly objeveny, jejichž existenci přiznali...)

Minimálně podstatná část z nich skončila v plynových komorách. Zbytek padl cestou či v pracovních táborech. Konec konců, Zdeno, je opravdu tak důležité, jak zemřeli??? Není spíše podstatnější, že byli okradeni a povražděni?

Jedna věc mne nepřestává fascinovat. Neustále se objevují kecy o tom, jak Židé plánují spiknutí a chtějí ovládnout svět. A přitom jediná dvě spiknutí, která se v historii v souvislosti s židy opravdu objevila, jsou dva pokusy Židy vyhladit od Němců a od Arabů... Není to zvláštní??
zdeno 5.8.2004 08:38 - č. 182
cinik napsal v č. 181:
"Tak fajn, ze 180 310 českých Židů se konce války dožilo takových 20 000. Kde je ten zbytek? Copak se s nimi stalo Zdeno??? "
To je dokaz, ze zomreli v plynovych komorach?
cinik 5.8.2004 08:34 - č. 181
cinik To Zdeno:

Tak fajn, ze 180 310 českých Židů se konce války dožilo takových 20 000. Kde je ten zbytek? Copak se s nimi stalo Zdeno???

Dovoluji si upozornit, že dokonce ani samotní nacisté v Norimberku (či jinde, jako např. Eichmann před soudem v Izraeli) se neodvážili popírat vyhlazování Židů. Eichmann třeba všechno přiznal a hájil se tím, že byl jen svědomitý úředník, který plnil rozkazy a že nevyvíjel žádnou osobní iniciativu. Což byla mimochodem lež, jak soud prokázal. Ve skutečnosti byl velice iniciativní a díky jeho iniciativám, které byly někdy dokonce v rozporu s rozkazy, které měl, zemřeli i ti Židé, kteří mohli přežít.
zdeno 5.8.2004 01:42 - č. 180
alyk napsal v č. 178:
"Vypraveni byli údajně do Heydebrecku na práci, ale ve skutečnosti vedla jejich cesta do plynových komor."
Neobkecavej, vole. Kde mas dokaz na to, ze "ve skutečnosti vedla jejich cesta do plynových komor"?

Ak mi poskytnes ten dokaz, tak sa ti ospravedlnim za toho "vole".
zdeno 5.8.2004 01:34 - č. 179
cinik napsal v č. 177:

"Jinak si dovoluji upozornit, že Hitler hodlal vyhladit všechny Židy ..."


Aky mas na to dokaz? Ze boli vyvazani do konc. taborov? To nie je dokaz.

Avsak existuje protidokaz na tvoje tvrdenie, tzv. Schlegebergerovo memo, ktore je zaevidovane ako subor R.22/52 v Deutsches Bundes Archive:

"Herr Reichsminister Lammers teilte mir mit, der Führer habe ihm gegenüber wiederholt erklärt, daß er die Lösung der Judenfrage bis nach dem Kriege zurückge-stellt wissen wolle. ..."

Tento dokument bol poslany statnemu sekretarovi Freislerovi a dvom dalsim uradnikom.
alyk 4.8.2004 14:27 - č. 178
alyk zdeno - co treba 1 z ukazek - Osvetim-Birkenau- v noci z 8. na 9. března 1944 byli zavražděni ti, kteří z českých židů ze zářijových transportů z Terezína z roku 1943 ještě žili. Vypraveni byli údajně do Heydebrecku na práci, ale ve skutečnosti vedla jejich cesta do plynových komor. Co přitom bylo charakteristické: aby dodala věrohodnost "pracovnímu transportu", nezařadila do něj komandatura SS nemocné ležící v nemocničním bloku. V zájmu nerušené likvidace 3 792 židovských vězňů uchránila sedmdesát či osmdesát vězňů, z nichž se konce války dožilo - pokud bylo možno zjistit - pouhých 38.

Pokud tě zajimá osud a genocida českých, popř. slovenských židů, tak vřele doporučuji: Miroslav Kárný, kol.: Terezínská pamětní kniha, Terezínská iniciativa - Melantrich, Praha 1995 nebo Doc. Eduard Nižňanský, CSc: Židovská komunita na Slovensku 1938-1945 (nakladatelství a rok nevim)

Závěry z knihy Kárného - statistika pro ukázku a pochopeni zdenovi : Na počátku německé okupace žilo na území vyhlášeném za Protektorát Čechy a Morava - podle úředních statistik a podle norimberské definice - 118 310 Židů. Podle poslední úřední statistiky k 15. březnu 1945 jich bylo již jen 3 030 - mimo Terezín a věznice -, tedy pouhých 2,56 %. Deportačními transporty z Prahy a Brna bylo do Lodže, Minska a Ujazdowa odvezeno 7 002 židovských osob, z nichž deportace do Lodže přežilo 277, deportaci do Minska třináct a do Ujazdowa dva. Deportačními transporty do Terezína bylo z protektorátního území dopraveno 73 468 židovských vězňů. Z nich tam zahynulo 6 152 a tam osvobozeno 6 875. Více než polovina z osvobozených - 3 654 - byli Židé z tzv. smíšených manželství, kteří do Terezína byli posláni až v roce 1945. Z Terezína na východ do vyhlazovacích táborů bylo deportováno 60 382 protektorátních židovských vězňů, z nichž se osvobození dožilo pouhých 3 097. Z českého pohraničí - "Sudetské župy" bylo v Terezíně uvězněno 611 Židů, osvobození se dožilo pouze 242.
cinik 4.8.2004 12:10 - č. 177
cinik To Zdeno:

Projdi se po Izraeli, uvidíme kolik tam potkáš etnických chazarů...

Jinak si dovoluji upozornit, že Hitler hodlal vyhladit všechny Židy, včetně např. etnických Čechů židovského vyznání (byť jich moc nebylo).
zdeno 4.8.2004 11:44 - č. 176
Melyngar napsala v č. 175:
"zdeno:A rodný čísla obětí bys nechtěl?"
Dalsi saso bez dokazov.
Melyngar 3.8.2004 21:08 - č. 175
Melyngar zdeno:A rodný čísla obětí bys nechtěl?
441-460 z 619
<< 20 21 22 23 24 25 26 >>
Po