Židé a jejich život dějinami, hlavně za 2.sv.v. a vznik státu Izrael

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
401-420 z 619
<< 18 19 20 21 22 23 24 >>
Po
Jamamoto 27.1.2005 22:48 - č. 243
Jamamoto curahee(240): zelená vlajka nad Francií, no nevím... Dívej se na to z širšího hlediska. Útoky proti menšinám jsou teď všude. Je to problém jako takovej. Podívej se na Holandsko, nebo na německo, ale třeba i Švédsko. Beru, že situace Izraele vůbec není jednoduchá, v tom máš naprostou pravdu. Ale řekni mi jak to tam rozseknout!!!
DG 27.1.2005 22:46 - č. 242
DG
Jamamoto napsal v č. 241:
"Přiznám se, že nevím, kterého peršana teď máš namysli. "
Mluvím o osobním setkání, nic mediálně známého. Do médií by to asi nikdo takhle nevykvakoval...
Jamamoto napsal v č. 241:
"Mně hlavně vadí, že na tak hroznejch věcech se někdo snaží vytlouct politickej kapitál. to mi prostě přijde děsný."
Asi tak, proto by mě hrozně zajímalo, jakým způsobem by tomu měli spojenci zabránit. Hlásat že nikdo nic neudělal je poměrně laciné...
Jamamoto 27.1.2005 22:43 - č. 241
Jamamoto DG (238): Přiznám se, že nevím, kterého peršana teď máš namysli. Mně hlavně vadí, že na tak hroznejch věcech se někdo snaží vytlouct politickej kapitál. to mi prostě přijde děsný.
curahee 27.1.2005 22:42 - č. 240
curahee Vůbec se jim nedivím,jsou neustále v boji,jejich země je sevřená ze všech stran arabskými zeměmi,jediná obrana je boj.
curahee 27.1.2005 22:40 - č. 239
curahee
Jamamoto napsal v č. 236:
"že ve Francii jsou Židé pronásledováni a výzvy k jejich hromdné emigraci považuji přinejmenším za přehnané!"
Vzhledem k tomu,že za pár let bude nad Francií vlát zelená vlajka Islámu,bych se tomu ani nedivil,a po shlédnutí některých zpráv o útocích na Židy v této zemi,mi stačí abych si udělal obrázek sám...
DG 27.1.2005 22:39 - č. 238
DG
Jamamoto napsal v č. 237:
"Myslím, že by se mělo rozlišovat mezi skutečným antisemitismem a výhradami k politice státu Izrael. Mám pocit, že v současnosti se často obojí směšuje."
Asi takto kdysi tlumočil tento problém jistý slušně postavený Peršan. Proti židům nic nemají, dokonce jsou prý i jako minorita zastoupeni v jejich parlamentu, ale dokonale je irituje politika státu Izrael...
Jamamoto 27.1.2005 22:37 - č. 237
Jamamoto Ohledně nárustu antisemitismu:
1) Myslím, že by se mělo rozlišovat mezi skutečným antisemitismem a výhradami k politice státu Izrael. Mám pocit, že v současnosti se často obojí směšuje.

2) Je pravda, že v Evropě narůstá rasové násilí, zrovna tak je zaměřeno i vůči muslimům, černochům, či imigrantům a jiným menšinám. Určitě to je velký problém, na který se musí reagovat! Snad se shodnem na tom, že jsou to projevy extemistů, nikoliv většinové společnosti jako takové. Ovšem výroky některých izraelských politiků ve stilu, že ve Francii jsou Židé pronásledováni a výzvy k jejich hromdné emigraci považuji přinejmenším za přehnané!
Jamamoto 27.1.2005 22:34 - č. 236
Jamamoto Ohledně nárustu antisemitismu:
1) Myslím, že by se mělo rozlišovat mezi skutečným antisemitismem a výhradami k politice státu Izrael. Mám pocit, že v současnosti se často obojí směšuje.

2) Je pravda, že v Evropě narůstá rasové násilí, zrovna tak je zaměřeno i vůči muslimům, černochům, či imigrantům a jiným menšinám. Určitě to je velký problém, na který se musí reagovat! Snad se shodnem na tom, že jsou to projevy extemistů, nikoliv většinové společnosti jako takové. Ovšem výroky některých izraelských politiků ve stilu, že ve Francii jsou Židé pronásledováni a výzvy k jejich hromdné emigraci považuji přinejmenším za přehnané!
curahee 27.1.2005 22:33 - č. 235
curahee
Jamamoto napsal v č. 229:
"Ti Angličani, Amíci i Rusové ve válce umírali i za Židy"


Tak to rozhodně.Poitické věci šli asi stranou jen kvůli Židům,že?

Mno,když jim šlo tak o jejich životy,proč nebyla Osvětim osvobozena dříve,viz. Varšavské povstání?!
DG 27.1.2005 22:29 - č. 234
DG Pánové zkuste vymyslet způsob, jakým tomu mohli spojenci zabránit. Na to jsem fakt zvědavej...
Jamamoto 27.1.2005 22:13 - č. 233
Jamamoto Johny(231): Obávám se, že to tak není. Nejprve k tvému příkladu: Pokud mi znásilní manželku, těžko si pak zachovám objektivní pohled na věc a sotva to budu schopný rozumně hodnotit ( pak by byly zbytečné soudy, nehledě na to, že policie by musela zasáhnout stejně nejdřív při spáchání činu). Politik by ale objektivní být měl. Že se proti nástupu fašizmu nic nedělalo a že se něco dělat mělo je známá věc. Ano, válka by asi nebyla. Nebyl by Mnichov, nebyl by anšlus, nebylo by napadení Polska, nebyl by holocaust... Zrovna tak bylo mnoho napsáno o důvodech, proč se Německu nechtěl někdo postavit ( politická situace, zkušenost z 1. sv. války, opojení mírem za každou cenu....). Svět za tuhle chybu dost draze zaplatil. Poražení Německa bylo dosaženo za obrovských obětí a nejen židovských. Jen na ruské straně si válka vyžádala okolo 20 milionu obětí, další připiš na stranu Angličanů, Američanů...
Byla to cena za zničení německé říše, třeba i za osvobození Osvětimi. Sharon svým výrokem, podle mne evidentě prospěchářským,pošpinil památku těch, kteří nesli proti Němcům svou kůži na trh,kteří zbavili svět jednoho z největších tyranů historie. Těmhle lidem vděčíme za svobodu my všichni.
Jamamoto 27.1.2005 21:44 - č. 232
Jamamoto Kralik (230): rozumím, Bobe, to sluvko "osvobození" je vzhledem k tomu projevu podle mne dost podstatné...
Johny 27.1.2005 14:54 - č. 231
Johny Jamamoto 229: Ovšem když se podiváš z hlediska židů, tak pro těch 6 miliónu se toho moc neudělalo. Když si přečteš celý projev a ne jen vytáhnuté věci bez kontextu tak zjistíš, že šlo v podstatě hlavně o to, že kdyby se nacisistické hrozbě v době kdy začali honit židy věnovala větší pozornost a byla zlikvidována v počátku, nikdy by nemuselo dojít k tomu co se teď oslavuje. Bylo to řečeno v kontextu s kritikou obrovského nárustu antisemitismu v evropě v poslední době.

Pokuď ti někdo znásilní manželku před sídlem policie těžko budeš zpívat ódy na policii ikdyž náslilníka později za obrovské přestřelky chytnou.
Kralik 27.1.2005 13:35 - č. 230
Kralik Jamamoto: V podstatě souhlas. Proto jsem to sem dal.

Mimochodem, právě dnes uběhlo 60 let od osvobození Osvětimi.
Jamamoto 26.1.2005 22:28 - č. 229
Jamamoto Johny(228): Já neříkám, že všechno bylo perfektní a že se třeba nedalo udělat víc, ale tohle tvrzení mne nadzvedlo. Všechny ty zvěrstva rozpoutali nacisti. Navíc nejen vůči Židům, ale i proti intelektuálum , umělcům, postiženejm, či jinak politicky nepohodlnejm lidem. Navíc u Židů by se to určitě nezastavilo, i my jsme byli v pořadí.Nebýt spojenců, Hitler by své záměry mohl dotáhnout do konce. Otázka je, jestli by vůbec byl dnes Izrael. Pokud tedy porazit Hitlera, za cenu velkých obětí a utrpení, zničit tu jeho zrůdnou říši atd atd. znamená nehnout ani brvou, neudělat nic, tak jsem se asi právě vrátil z Marsu. To, co provedl hitler na Židech bylo bez debaty strašný. Ale asi o to víc mne rozčiluje, když se na tom někdo snaží vytřískat politický kapitál. Myslím si, že právě o to Sharonovi jde. Navíc takové výroky se mohou obrátit i proti němu. Ti Angličani, Amíci i Rusové ve válce umírali i za Židy, stejně jako za ostatní porobené národy. Proto mne ten jeho výrok tak naštval!!!
Johny 26.1.2005 21:59 - č. 228
Johny No možná tvrdý projev ale v podstatě pravdivý. Kvůli československu a židům si v evropě před válkou nikdo moc hlavu nedělal. Šlo jen o to aby moc nepřekáželi a nenutili zbytek evropy kvůli nim něco podnikat.

Pasy a víza dostali jen ti bohatí, ti chudí museli holt čekat na příchod SS.
Jamamoto 26.1.2005 17:52 - č. 227
Jamamoto Králík (226): Tak tohle už mi přijde jako trochu silné kafe!!Nevím, kde by, nebýt spojenců, byl dnes celej židovskej národ. Zrovnatak jako nevím, kde bychom byli my...
Kralik 26.1.2005 14:20 - č. 226
Kralik www.novinky.cz/04/85/42.html
Honza M. 27.8.2004 00:53 - č. 225
Honza M. Jak asi někteří postřehli, předchozí 3 týdny jsem strávil v KT Ravensbrück, prolezl jsem kde co, takže se při vší skromnosti (které se mi nikdy nedostávalo) pokusím o "zasvěcenou" odpověď:

Tábory nezachycují stav z doby války. Část "osazenstva" v nich zůstávala ještě dlouhé měsíce po válce, zprvu kvůli karanténě, později proto, že mnozí jednoduše neměli kam jít. Tábory také sloužili pro ubytování tisíců uprchlíků a repatriantů, kterých byla po válce Evropa plná. Některé tábory nebo jejich části byly využívány jako internační tábory pro válečné zajatce, nebo i odsunované Němce. Lepší objekty využívaly spojenecké armády pro ubytování svých vojáků.

Pochopitelně, že tábory nezůstávaly v původním stavu, ale noví provozovatelé se je snažili přizpůsobit tak, aby lidé v nich ubytovaní mohli bez problémů přežít zimu 45/46.

Např. v Ravensbrücku Sověti strhli téměř všechny dřevěné baráky a na jejich základech (většinou betonových) postavily domy cihlové. Zachovalo se jen několik baráků v nejmladší části tábora - jejich stěny Sověti využili jako izolaci a prostě je obestavěli cihlami zvenčí.

Tábory ve východní Evropě se začaly měnit na památníky teprve v 50. letech. Do té doby je ve většině případů využívala Rudá armáda.
------
Ty zprávy a "výzkumy", o které se opírá D.Irving a jemu podobní nedokazují nic jiného, než že plynové komory v Osvětimi zřejmě nebyly na tom místě, kde se traduje že byly.
Johny 26.8.2004 16:11 - č. 224
Johny
Milo napsal v č. 221:
"KL Auschwitz: - všetky prístupné baraky majú ústredné kúrenie. Ústredné kúrenie je aj vo väzenskom bloku, dokonca aj každá cela v jeho podzemí má radiátor. - pri zadnej strane tábora (oproti vstupnej bráne) sa nachádza plavecký bazén aj so sprchami. - krematórium I s plynovou komorou je mimo oplotenú časť tábora. Je len cez ulicu oproti nemocnici SS a tesne vedĺa veliteľstva táborového Gestapa (na tom mieste je teraz šibenica, na ktorej obesili Hoessa). Neviem si predstaviť, ako to bolo s odvetrávaním."


V Osvětimi jsem byl. Upřímně řečeno na ústřední topení si nepamatuji, pamatuji se ale na velká kamna na pevné palivo.

Bazén jsem neviděl, nikdo nám ho neukázal. Je někde na fotkách?

Pece na spalování mrtvol jsem viděl včetně originálních fotek se zbytky těl v nich které byly vyfoceny po osvobození.

Nicméně byl jsem pouze v objektech ve kterých se provází.
401-420 z 619
<< 18 19 20 21 22 23 24 >>
Po