Komentáře k: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)

Zpět na: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)
  • celkove

    K****s 27. 12. 2003 00:05
    Myslim, ze je docela tezke takhle teoreticky porovnavat Panthera, Tigera s T-34 & IS-2.
    Kdo z Vas v nejakem z tech tanku jen jel? Kdo vi jakej je z nich vyhled? Jak se v nich posadka citi? To je hrozne dulezity - psychicky stav vojaka = 70% uspechu v boji (az tedy na nejke vyjimky). Nevsim sem si, ze by to nekdo z Vas uvazoval ... asi ste nikdy nebyli ve valce a nevideli jak to vypada ...
    Ja myslim, ze kazdy z tech stroju ma neco do sebe ... ruske tanky predevsim svym tvarem a pouzitym materialem (nedivil bych se kdyby i dnes ruske tanky co do pouziteho mat. vedli).
    Pokud jde o pouzivani T-34 nemci myslim, ze to nebylo jen kvuli testovani. Udajne nemci chteli T-34 okopirovat jenze jejich prumysl toho nebyl schopen tak se to nerealizovalo (kazdej si asi vsimne, ze nemci maj skoro vsechno svarovany, oproti tomu rusove maj veze lity).
    Dalsi postreh ... rusky tanky maj mnohem sirsi pasy (oproti Pantherum a Tigerum asi ne, ale sou lehci) a tak maj mnohem vetsi schopnosti pri prostupu terenem.
    Nakonec kdyz se neco vyrabi v takovem poctu jako T-34 urcite dojde ke zkvalitneni vyroby - mensi rozptyl parametru. A to u rusu zlepsovalo i pouzivani litych vezi. U nemcu nejspis svareli jenom lidi, ktery toho ke konci valky meli docela nad hlavu (mozna i neco nad hlavou :-)).

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.