Sir Winston Churchill

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
461-480 z 558
<< 21 22 23 24 25 26 27 >>
Po
HARM 3.2.2003 19:59 - č. 108
Zdeno, tvoje fantazmagórie o tom, ako Poľsko vyprovokovalo Nemecko k útoku, alebo W. Churchill zatiahol Britániu do vojny, ...., tu omieľaš už dlho. Ale můžeš mi povedať názov aspoň jednej knihy, prípadne materiály alebo zdroje, odkiaľ to berieš? Pretože takéto "zaručené" informácie by som našiel tak akurát v různych extrémistických pamfletoch /z ničoho ťa neobviňujem/.
stc 3.2.2003 19:03 - č. 107
zdeno: Rekni mi proc tak lpis na impreriich? Povazujez rozpad Britskeho imperia za tragedii? Ja tedy ne. Nepovazuju za spravedlive a udrzitelene kdyz narod o poctu nekolika desitek milionu lidi vladne vice nez miliarde lidi.

K tem Drazdanum: Byli ve vedeni Fighter Commandu mnohem fanatictejsi a zarputilejsi lide nenavidici Nemce mnohem vic nez WCH. Navic WCH se sesypal pri promitani zaznamu toho co se delo nad Drazdanami!!!

Kdo ublizil vic Norsku? Nemci nebo Britove? Rek bych ze Nemci!!! Povazuju zaminovani neutralnich vod za mensi zlocin nez obsazeni neutralni zeme, a rek bych ze kazdy soudny clovek to vidi stejne....

K Polsku se nehodlam vyjadrovat. Snad jen to ze to je vic nez trochu pritazene za vlasy ze Polsko "nevyhovenim" Nemecku ohledne Gdansku a koridoru vyprovokovalo valku.
zdeno 3.2.2003 18:53 - č. 106
stc:
1. Pozri sa. Vysvetlil som, ze Polsko svojou politikou a drzou diplomaciou ohladom najma Polskeho Koridoru a Danzigu vojnu umyslene vyprovokovalo.
2. Mas velmi svojrazny pohlad na (ne)respektovanie neutrality statov a na pricinne a nasledkove dovodenie.
3. Duch WC musi mat z teba radost, ako si ho vyzul zo zodpovednosti za rozpad Brit. Imperia dovodenim Bostonskou Tea Party.
4. Drazdany - WC muzikant bez zodpovednosti?
stc 2.2.2003 23:57 - č. 105
zdeno: No a jsme u toho zase. Stale si tu nevysvetlil jak mohl WCH tlacit Polsko do valky s Nemeckem, kdyz si Polsko valecny stav s Nemeckem NEVYBRALO ale bylo NAPADENO! Taky mi rekni co je horsi ZAMINOVANI pristavu neutralni zeme jako bylo NORSKO, nebo jeho NAPADENI a OBSAZENI coz udelalo NEMECKO??? Jednoducha otazka coz? Dokazes na ni najit odpoved? Rozpad imperia VB byl nevyhnutelny proces ktery zapocal v roce 1774 Bostonskou tea party. A bombardovani mest? Kdybys trochu vic studoval historii tak vis ze WCH nenaridil bombardovani Drazdan ani Hamburku a naopak litoval ze nemohl vydat rozkaz aby se toto nestalo!!!!
zdeno 2.2.2003 23:05 - č. 104
stc: Mozno neumyselne, ale prave si demonstroval, ako sa relativita zneuziva v historii.

WC sice nezriadoval koncentraky, ale mal najprv prsty v tlaceni Polska do konfliktu s Nemeckom, potom pri naruseni suverenity neutralnej krajiny (zaminovanim pristavu v Norsku) s naslednym praktickym zacatim WW2 a je takisto zodpovedny za zavedenie praxe bombardovania civilnych oblsti miest za ucelom demoralizovania nepriatela. Z pohladu V.B. je tiez zodpovedny za rozpad Britskeho Imperia.
stc 2.2.2003 20:30 - č. 103
Nikdo z nas neni uplne bily. Ale myslim si ze Winston Churchill byl belejsi nez Hitler nebo Goebbels. Winston Churchill nestavel pro obyvatele sve zeme koncentracni tabory a nevrazdil anglicke obcany.
zdeno 2.2.2003 16:08 - č. 102
stc: <kdyz uz se tak navazis do Winstona Churchila>

Zrejme najviacej problemov pri dokumentovani historie vyplyva z ciernobieleho pohladu na konflikty. Nemci vsak neboli celkom cierni a Briti neboli zasa uplne bieli. Takze by som to vobec nenazyval "navazanim do Churchilla". Skor by tu pasovalo nieco ako, ze sa snazim o "vyvazovanie" pohladu na WW2.

A co sa tyka WC - ten si tu bielu farbu v ziadnom pripade nezasluzi.
stc 2.2.2003 01:27 - č. 101
zdeno: A vis aspon o tom, kdyz uz se tak navazis do Winstona Churchila ze ty ocelove obludy kterymi se nemecka armada prohanela Evropou vlastne vymyslel on?
zdeno 1.2.2003 23:07 - č. 99
Aby sme sa vratili trosku k teme a k (bez)charakteru hlavneho hrdinu nasej temy. 19. sep. 1939 sir WC (v tom case uz Prvy Lord Admirality) navrhol Anglickemu Kabinetu zvazit vytvorenie minoveho pola v norskych teritorialnych vodach za ucelom zastavenia dodavok svedskej ocele z pristavu Narvik do Nemecka.

Myslienka to nebola nova. Uz 1918 britsky parlament nieco podobne zvazoval, ale admiralita to vtedy prudko odmietla, pretoze by to zahrnovalo "teritorialne narusenie neutralnej krajiny". Lord Beatty, sef Velkej Flotily, taku moznost nazval "viac odsudeniahodny zlocin ako ktorykolvek zo zlocinov Nemecka". Projekt vtedy ustupil a nic sa neudialo. V r. 1939 sa vsak veci zmenili. Anglicke autority boli bezohladnejsie co sa tyka medzinarodnych prav.

Nemci sa o projekte cez odpocuvanie dozvedeli a ked Briti fjordy 8. apr. 1940 zaminovali, tak uz boli pripraveni a hned nasledujuci den obsadili Norsko cez Dansko.

"Phony War" skoncila a zacala sa "skutocna WW2".
zdeno 1.2.2003 22:46 - č. 98
Carlos - "Sudetští Němci neměli na Sudety nárok. ... "
Prave naopak - Sudetski Nemci jednoznacne MALI narok na Sudety. Ved to bola ich domovina. Otazkou mala byt len vhodna forma. Po Versailles sa JASNE mali robit plebiscity vsade, a obzvlast v oblastiach ako Sudety a Polsky koridor.

"To bychom mohli požadovat část Vídně, či New Yorku, kde jsou naši emigranti."
To prirovnanie je skutocne odveci. Sudetaci neboli v Sudetach emigranti, ale boli tam doma po starocia.
Carlos 1.2.2003 12:27 - č. 97
Carlos to Stc - Souhlas.
stc 1.2.2003 11:07 - č. 96
Honza M.: Stejna pohadka jako ze Cechy Morava a Slezko patrili vzdy do Nemecke rise (Rimska rise naroda nemeckeho). Nasi hodni nemeccti sousedi o tom take uci sve deti ve skole...
Honza M. 1.2.2003 09:25 - č. 95
Honza M. to Carlos: "Území je dané a nemění se." Ale hezky se to čte. Ještě tu o Karkulce a zlém vlkovi, prosím.
Carlos 31.1.2003 22:49 - č. 94
Carlos to zdeno – Sudetští Němci neměli na Sudety nárok. To bychom mohli požadovat část Vídně, či New Yorku, kde jsou naši emigranti. Území je dané a nemění se. Jak již bylo řečeno, Němci chtěli do Rakous a ne do Německa.
Tak vypadá i plebiscit. Němci se měli za První republiky dobře. Žádná totalita tady nebyla a měli svá práva.
Honza M. 30.1.2003 10:20 - č. 93
Honza M. to Algernon (82): Musím připustit, že máš pravdu - v té knize, kterou jsem měl na mysli se pouze vyslovuje doměnka, že 14.haagská úmluva by se měla vztahovat i na ostatní letouny. Navíc, v této i dalších knihách se připomíná, že tuto smlouvu odmítlo podepsat několik mocností (hl.Německo a Francie), takže k r.1914 nebyla závazná pro nikoho.
zdeno 28.1.2003 22:39 - č. 92
Komunizmus a fasizmus - Vidim, ze viacerym nie je jasne, ktora z tychto chorob postihla Nemecko a aj Europu skor. A co bolo pricinou a co nasledkom. Aspon zopar udajov:

Bavorska Socialisticka Republika bola vyhlasena 7. nov. 1918. (Teda bola vyhlasena pocas vojny!) Cisar, korunny princ, Hindenburg a dalsi vojenski vodcovia utiekli do Holandska.

Po WWI byvali vysoki dostojnici nemeckej armady zacali vytvarat sukromne armady pod nazvom Freikorps, ktore boli pouzite proti pokusom o revoluciu v Nemecku.

General Franz Epp viedol 30000 vojakov pri rozdrveni Bavorskej Socialistickej Republiky v marci 1919. Herman Ehrhardt a Wolfgang Kapp viedli skupinu vojakov na prebratie kontroly nad Berlinom v marci 1920.

Freikorps boli rozpustene v r. 1921 a neskor sa mnohi z nich pripojili k Sturm Abteilung, sukromnej armade Hitlera.
gargamel 28.1.2003 18:12 - č. 91
gargamel jen mně zaujalo, že kdyby se z té přednášky usekla poslední část, týkající se období po roce 1918, tak by klidně ten text mohl vyjít v kterékoli dnešní německé učebnici dějepisu.

Německé dějepisectví i dnes chápe Svatou říši římskou jako německý stát a české království, které vzniklo "skrze říši", jako integrální součást tohoto německého státu, Prahu jako německé sídelní město, Univerzitu Karlovu jako první německou univerzitu apod.
zdeno 27.1.2003 14:31 - č. 90
Carlos - Bud tak dobry a nepodsuvaj mi nieco, co som nielen nepovedal a ani si nemyslim. Pripadas mi ako obycajny provokater bez zakladnych znalosti.
Honza M. 25.1.2003 10:30 - č. 89
Honza M. to gargamel: teď mám zase dojem, že se snažíš něco podsouvat mi. Přečti si laskavě, co jsem v této diskusi napsal a pak se zamysli nad logikou svých reakcí.
Carlos 25.1.2003 00:09 - č. 88
Carlos to zdeno – Churchill je válečný zločinec??? A jaký??? Za to že bojoval za demokracii??? To můžeš říct o Masarykovi či dalších? Churchill byl demokrat tělem a duší. Předvídal nebezpečí nacismu a komunismu. Byl to velmi sečtělý člověk a tvé urážky vůči němu jsou poněkud podpásové. Tvá slova mi připomínají, jako bych slyšel nějakého neonacistu. Tak ti něco povím. Hitler a sudetští Němci, kterých se zastáváš ty přivedli bolševický mor do Evropy. „Člověk“ (Hitler), který tak horoval před nebezpečím bolševismu, tak on sám jej přivedl doi Evropy. On za to může. Churchill se snažil tomu zabránit, chtěli zachránit stření a jihovýchodní Evropu před bolševismem, který tvůj Hitler sem přitáhl. Jedna fáze byla vyloděním v Itálii, druhá na Balkáně, ale Stalin a Roosevelt (Stalinův obdivovatel) byli proti. Pláčeš hold na špatném hrobě.
Jak již tady podotkl Algernon Němci začali bombardovat města (Varšava, Rotterdam) , dříve než ta britská.
Německo-polská válka nebyla lokálním konfliktem. Ale jestli máš na mysli z globálního hlediska, v rámci celého světa, tak to lokální konflikt byl. Německo jasně vyvolalo válku proti Německu, kdo v to nevěří, tak je slepohluchý, nebo neonacista. Zápisky vysokých pohlavárů to snad jasně ukazují. Ano, německo-polská válka vyvolala ww2, kterou Hitler chtěl. Ale bojovat se mělo dříve alespoň o rok dřív, bylo by to pro svět lepší.
Ano, Churchill byl pro Čechy, Československo. V kritických obdobích září 1938 jezdil do Francie a přesvědčoval ministry, aby změnili názor. 9. 9. 1938 poslal prezidentu Beneši dopis, aby se nevzdával. On předvídal ww2, nebezpečí bolševismu a nacismu a vše se splnilo.
Tvé neonacistické přesvědčení je asi silné, když neuznáváš argumenty. Běž se podívat do Terezína, do Osvětimi, co Hitler učinil za zvěrstva. Přečti si solidní odborné publikace o druhé světové válce, nikoli články z netu, přečti si, co chtěl udělat Hitler s českým národem, ten slovenský by jen následoval. Podívej se, co udělal, že zatáhl SSSR do Evropy a my jsme měli na 40 let sebranou demokracii.

to Algernon – Souhlas.

to alyk – Souhlas.
Jinak druhý důvod výměny Litvinova byl, že byl Žid, bylo by horší vyjednávání s nacisty.
461-480 z 558
<< 21 22 23 24 25 26 27 >>
Po