Ženy ve válce

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
101-120 z 127
<< 3 4 5 6 7
Po
Levant 3.3.2005 15:08 - č. 43
Levant To mě je známo...ale vyhlazování začalo v SSSR ještě před vpádem Německa...a na vlastních...

Ty knížky bych moc neřešil..překlady mohou být trošku zavádějící..a víš jak..nějaký pepa překladá a narazí na něco takového a myslí si že bude frajer když opraví takového autora...A kdyby to nebyla chyba v překladu tak je to určitě v tom, že myslel německý tank a přitom psal o Ruském
Gryzlov 3.3.2005 15:04 - č. 42
Gryzlov
Levant napsal v č. 41:
"Nebo to je blábol který si ten spisovatel vymyslel?"
No, nejdřív jsem knihy od Hassela měl rád a líbily se mi. Ale pak začal s tím, že T-34 měl benzínový motor a jiné podobné hlouposti, a začal jsem si dávat pozor... pak na několika fórech jsem našel zmíňky o tom, že si to ten člověk vymýšlí. Dál jsem to neřešil

Levant napsal v č. 41:
"Pořád se mluví o tom jak byly němco krutí a jak by se meli všichni postřílet...někdy slyším že vojáky a SS hážou do jednoho pitle..když je SS hrozná tak je hrozný i obyč voják...vždyt v Rusku to bylo to samé...tam taky zabíjeli odpurce a tak..."
Levante... v roce 1941 to byla německá armáda, kdo překročil hranici SSSR a začal s vyhlazováním ... mluvím o vztahu Německo - SSSR. Pokud jde o Finsko, Litvu, Estonsko apod., tak tam je to přesně naopak - tam jsou v právu národy, které byly napadeny SSSR.
Levant 3.3.2005 14:55 - č. 41
Levant Pořád se mluví o tom jak byly němco krutí a jak by se meli všichni postřílet...někdy slyším že vojáky a SS hážou do jednoho pitle..když je SS hrozná tak je hrozný i obyč voják...vždyt v Rusku to bylo to samé...tam taky zabíjeli odpurce a tak...

Nevíš náhodou jestli je pravda to jak píše Hassel, že se jednou stalo:Že když pravidelná armáda bojovala s Rusama a na frontu došli SS tak že si to normální vojáci rozdali s SS a pak zase bojovali dál s rusama_?Nebo to je blábol který si ten spisovatel vymyslel?
Gryzlov 3.3.2005 14:48 - č. 40
Gryzlov
Levant napsal v č. 39:
"O tom dítěti...no víš jaki to je..neklesnotu na stejnou úroven...prostě když už zabít tak normálně..."
Ano. Máš pravdu. Člověk by si měl zachovat chladnou hlavu a důstojnost a neklesnout na úroveň nějakého zvířete. Ovšem míra utrpení občas bývá větší, než je člověk schopen unést... bolest a utrpení dokáže člověka zaslepit... zvlášť, když jí vidí kolem sebe tolik...
Levant 3.3.2005 14:36 - č. 39
Levant
Gryzlov napsal v č. 38:
"nějaké knize od Svena Hassela"


Je to V Legii prokletých...máš pravdu..sem si to spletl..

O tom dítěti...no víš jaki to je..neklesnotu na stejnou úroven...prostě když už zabít tak normálně...
Gryzlov 3.3.2005 14:29 - č. 38
Gryzlov
Levant napsal v č. 32:
"...víš ale zase když slyším že ty němce přivázali v židli a rozdrtili jim varlata kladivem..."


Hm, to jsem někde četl... a teď přesně nevím kde... buď Degrelle (doufám, že jsem popletl počet písmenek ) a nebo to bylo v nějaké knize od Svena Hassela ... a bylo to trošku v jiném kontextu... tohle bylo psáno v souvislosti se zajatými sovětskými vojáky, které si takhle vychutnávaly přílušnice kozáckého jezdectva na straně Němců......
Levant napsal v č. 32:
"...nemyslíš že by raději bylo milosrdnější smrt za smrt?A né ještě týrání?Vím co dělali vojáci, ale ne všichni..."


Smrt za smrt ... hm, asi bych šel a schutí bych taky nakopal prvního "nácka", kterého bych potkal po té, co bych si vzpomněl na jiného "nácka", jak vítězoslavně chodí po vesnici s puškou nad hlavou, na jejímž konci má na bajonetu napíchnuté nemluvně...

... snad to nevyvolá flame ... o čemž, ale silně pochybuji ...
Kralik 3.3.2005 14:27 - č. 37
Kralik Tady je web o nejúspěšnějších pilotkách.
www.acesofww2.com/soviet/Women.htm

Noční čarodějnice:
www.samolet.co.uk/femalefaces.html

www.flyandrive.com/nightwitches2.htm
Kralik 3.3.2005 14:11 - č. 35
Kralik Ve válce to vždycky odnesou ty nevinný. Civilisti odnesou bombardování, působení partizánů v okolí i jiný věci. Vojáci odnesou zase tohle. Praví viníci jsou bohužel jen velmi zřídka potrestáni.
Levant 3.3.2005 14:07 - č. 34
Levant
Kralik napsal v č. 33:
" A ty víš co dělali Němci v Rusku? Rozhodně všechny nezastřelili hned, ale nekteří si některé "vychutnali""
Však sem říkal, že vím co dělali..ale víš jak...sere mě že to nějakej normální voják to obsere za zrudu...
Kralik 3.3.2005 14:05 - č. 33
Kralik Levant: A ty víš co dělali Němci v Rusku? Rozhodně všechny nezastřelili hned, ale nekteří si některé "vychutnali"
Levant 3.3.2005 14:03 - č. 32
Levant
Gryzlov napsal v č. 28:
"Zkus se usmívat na vraha svých příbuzných, ne-li přímo na vraha svého potomka, držet v ruce bajonet a nevrazit mu ho mezi žebra, případně něco horšího... i tak, je to stále málo za to, co Němci předvedli v bývalém SSSR."
Já vím co to obnášelo bránit Rusko...40mil mrtvích..to je hnus...víš ale zase když slyším že ty němce přivázali v židli a rozdrtili jim varlata kladivem...nemyslíš že by raději bylo milosrdnější smrt za smrt?A né ještě týrání?Vím co dělali vojáci, ale ne všichni...
Gryzlov 3.3.2005 13:59 - č. 30
Gryzlov Díky Králíku! Myslím že to bude to, co jsem viděl u kamaráda.
Kralik 3.3.2005 13:55 - č. 29
Kralik
Gryzlov napsal v č. 24:
"A můžeš prosím napsat autora a přesný název?"
Dovolím si odpovědět za curaheeho. J.F. Šiška: Rudé hvězdy válečného nebe. Ten jednooký bitevní pilot byl Ivan G. Dračenko. Druhá část je o tom 46. gardovým nočním bombardovacím pluku - Nočních čarodějnicích.
Gryzlov 3.3.2005 13:39 - č. 28
Gryzlov
Levant napsal v č. 27:
"Já zase slyšel co se stalo s němcama co chytli ženské a není to zrovna hezké povídání"
Zkus se usmívat na vraha svých příbuzných, ne-li přímo na vraha svého potomka, držet v ruce bajonet a nevrazit mu ho mezi žebra, případně něco horšího... i tak, je to stále málo za to, co Němci předvedli v bývalém SSSR.

Zkus sebrat a zabít mládě tygřici nebo lvici ... je to, to samé...
Levant 3.3.2005 13:09 - č. 27
Levant
Gryzlov napsal v č. 19:
"Němci proti ženským jednotkám bojovali neradi, protože ony většinou bojovali dosti urputně a prakticky do posledního náboje, protože věděli, co se s nima nakonec stane, kdyby je Němci dostali živé."
Já zase slyšel co se stalo s němcama co chytli ženské a není to zrovna hezké povídání
Gryzlov 3.3.2005 09:40 - č. 22
Gryzlov
Tom napsal v č. 20:
"Lydia Litvak byla dokonce stíhacím esem s tuším snad 11 vítězstvími na svém kontě. Byla pohřešována během jednoho bojového letu na Jak-1 v roce 1943. Byla navržena na titul Hrdina SSSR, ale ocenění se jí dostalo až mnoho let po válce, když byly nalezeny v 80. letech její ostatky."


Ano, Tom to popsal naprosto přesně.

Kamarád měl knihu právě o Nočních čarodějnicích a bylo toho tam dost. Dokonce o tom natočili kdysi film. Některé scény si ještě pamatuji... ale viděl jsem to ještě za dob dinosaurů.
Tom 3.3.2005 09:35 - č. 21
Tom
BRUNNER napsal v č. 8:
"Myslím,že Rusi mali aj letku zloženú zo žien."
Šlo o leteckou divizi složenou ze tří pluků. Lehkého nočního bombardovacího, bitevního a údajně i stíhacího. Ale o skutečném nasazení se toho mnoho neví. Divizi měly zorganizovat a vystavět dvě předválečné rekordmanky. Jedna z nich během války zahynula. Doporučuju starší časopisy Letectví, tak z 50. a 60. let, tam se o takových věcech píše často.
Tom 3.3.2005 09:32 - č. 20
Tom
Gryzlov napsal v č. 9:
"jedna létala jako stíhací pilot"


Lydia Litvak byla dokonce stíhacím esem s tuším snad 11 vítězstvími na svém kontě. Byla pohřešována během jednoho bojového letu na Jak-1 v roce 1943. Byla navržena na titul Hrdina SSSR, ale ocenění se jí dostalo až mnoho let po válce, když byly nalezeny v 80. letech její ostatky.

Co se týče např. britské WAAF, tak její příslušnice působily i jako dopravní pilotky pro organizaci Ferry Pool, tj. přelétávaly bojová letedla k operačním jednotkám.
Gryzlov 3.3.2005 09:05 - č. 19
Gryzlov U Leningradu došlo k situaci, kdy padli všichni důstojníci a vojáci se začali ztahovat (spíše zdrhat) a jedna slečna, nevím, jestli to byla zdravotnice, skočila do zákopu a začala střílet po Němcích. Tím způsobila opět obrat v situaci, protože chlapi se cítili pěkně zahanbení a vrátili se zpátky na svá místa a tím se úsek udržel.
Když pak přišli důstojníci, tak nevěřili vlastním očím, že obranu zorganizovala ženská...

... přítomnost žen u bojujících jednotek měl v Rudé armádě velmi silný, psychologický efekt. Sověti, ač to tak nevypadá, při pohledu na něžné pohlaví, se dokázali lépe přemáhat a lépe snášet všechno možné. Nechtěli připustit, že by byli slabší, než ženy.

Němci proti ženským jednotkám bojovali neradi, protože ony většinou bojovali dosti urputně a prakticky do posledního náboje, protože věděli, co se s nima nakonec stane, kdyby je Němci dostali živé.

Zapomněl jsem ještě na ženy, které působily jako odstřelovači.
Levant 3.3.2005 08:47 - č. 16
Levant No v Anglii byly zaměstnané v letectvu jako spojovatelky...ale asi nebojovali...o tom nevím...
101-120 z 127
<< 3 4 5 6 7
Po