Ženy ve válce
|
|
---|---|
Gren.Biermann napsal v č. 187: Tuším to byla Dr. Engelová, která v Buzuluku napsala veliteli praporu: "Jestliže jsme my ženy dost dobré na to, abychom umíraly v německých koncentračních táborech, jsme dost dobré i na to, abychom proti Němcům bojovaly!" (volná parafráze)."Hnat ženy do valky svedči pouze o zoufalosti,nevyspělosti a nechutne drzosti daneho naroda ,napřiklad rusko, anglie atd." Což mne taky přivádí k otázce, co to svědčí o národu, který hnal ženy do plynových komor, před popravčí čety a pod gilotiny? |
|
|
|
Z napsal v č. 192: Já mám pocit, že rozhodně 15 letí už ke konci války rukovali. Ruku za to do ohně nedám, ale určitě jsem to někde četl nebo slyšel. "já jsem vždy měl za to, možná nesprávně, že v SSSR sice snižovali odvodní věk (kupodivu nikoliv jaksi pro legraci, ale také z důvodů nedostatku starších), ale snad nikdy neklesli ke čtrnácti, patnácti letům jako v Německu "
Gren.Biermann napsal v č. 187: Ty seš dobrej šoumen! Jestli tě teda správně chápu, ženská patří za plotnu za každý situace, jo?"Ženy maji vychovavat děti a starat se o domacnost aby byl pořadek doma a na světě ! Hnat ženy do valky svedči pouze o zoufalosti,nevyspělosti a nechutne drzosti daneho naroda "
Gren.Biermann napsal v č. 187: Nic ve zlém, ale dle tvé gramatiky soudě bys měl u pohádek asi ještě chvíli zůstat. "PROSÍM VÁS NEVĚŘITE VE SVEM VĚKU NA POHÁDKY že ne ???" |
|
|
|
Každý se tu bude chovat slušně. Jinak, pokud ženy chtějí bojovat, proč by nemohli? Jsou snad méně statečnější nebo odvážnější, než muži? Jejich vlastenectví a snaha pomoci méně podstatná? |
|
|
|
Gren.Biermann napsal v č. 187:
"Hnat ženy do valky svedči pouze o zoufalosti,nevyspělosti a nechutne drzosti daneho naroda ,napřiklad rusko,anglie atd."
Gren.Biermann napsal v č. 191: A ty se lišily v čem přesně, vojíne Pivsone? "Jinak hezke fota proti vzdusne obrany ale ja nemluvil o možna ojedinělych pripadech ale o politice jako celku. " |
|
|
|
Gren.Biermann napsal v č. 189: Popros někoho gramotného a příčetného o přečtení dosavadní diskuse, a pak mi řekni sám zda se témata "Volkssturm, Hitlerjugend..." a "Ženy ve válce" nějak týkají situace dětí a dospívajících v SSSR. V případě, že tě dotyčný z tvého bludu nevyvede, tak napiš v čem tedy přesně. Sice je to jiné téma, ale pouč mě - já jsem vždy měl za to, možná nesprávně, že v SSSR sice snižovali odvodní věk (kupodivu nikoliv jaksi pro legraci, ale také z důvodů nedostatku starších), ale snad nikdy neklesli ke čtrnácti, patnácti letům jako v Německu (odhlédnuto od případů válečných sirotků, o které se staraly jednotky jakožto o "syny pluku", a kteří systematicky do boje nasazováni nebyli), resp. US Army koncem války zajala i několik desetiletých německých "vojáků". BTW v Německu odváděli patnáctileté děti z Hitlerjugend jako pomocníky k FlaKu už v roce 1943 - což není zdaleka konec války. Inu i ten nabubřelý a neschopný Göring asi měl nějaké vlastnosti, kterými imponoval prostředí v němž se pohyboval. "V tomhle tom pripade jako zdravotni personal souhlasim ,hodne zen bylo organizovano v radech a tak tez bezdetnych to je v poradku.A dalsi k tem detem souhlasim v tomto s vami kdo mi pisete ALE nikdo zvas nikdo nevzpomnel Stalinovy deti ze bojovali ne jen na konci valky (jako v nemecku nahrada za dospelé) ale po celou dobu trvani valky !!! To nevite nebo je to vase poddujatost???" |
|
|
|
No to né na to co se ted vsude deje na svete a take v čr tak mi te bystrosti nějak ubylo ! Jinak hezke fota proti vzdusne obrany ale ja nemluvil o možna ojedinělych pripadech ale o politice jako celku. apropo taky mame jednu ženskou v oddile a taky Luftwafe . p.s. nemusime byt na sebe jako psi a jestli delas reenactment tak si mužem pres to forum v anglii dopisovat a mužem možna v budoucnu udelat nejakou bitvu spolecne | |
|
|
Gren.Biermann napsal v č. 187: tinyurl.com/csl6x2b"Hnat ženy do valky svedči pouze o zoufalosti,nevyspělosti a nechutne drzosti daneho naroda ,napřiklad rusko,anglie atd." Ty nejsi moc bystrý, viď? |
|
|
|
V tomhle tom pripade jako zdravotni personal souhlasim ,hodne zen bylo organizovano v radech a tak tez bezdetnych to je v poradku.A dalsi k tem detem souhlasim v tomto s vami kdo mi pisete ALE nikdo zvas nikdo nevzpomnel Stalinovy deti ze bojovali ne jen na konci valky (jako v nemecku nahrada za dospelé) ale po celou dobu trvani valky !!! To nevite nebo je to vase poddujatost??? | |
|
|
Gren.Biermann napsal v č. 187:
"ženy nemaji ve valce co pohledavat !!! Ženy maji vychovavat děti a starat se o domacnost aby byl pořadek doma a na světě ! Hnat ženy do valky svedči pouze o zoufalosti,nevyspělosti a nechutne drzosti daneho naroda ,napřiklad rusko,anglie atd.Spřahli by se i s dablem jenom aby jim ty koryta,moc a majetky zustaly ! A to byl pravý duvod jejich odporu , na lidi a nejakou svobodu a demokracii pro lidi PROSÍM VÁS NEVĚŘITE VE SVEM VĚKU NA POHÁDKY že ne ???"
Gren.Biermann napsal v č. 92 (téma: "Volkssturm, Hitlerjugend..." [téma č. 239 - přísp. č. 92]): Hlavně že vůči posílání dětí na smrt tak zásadní postoj nezaujímáš. BTW - ženy ve válce působí i třeba jako lékařky, zdravotnice a ošetřovatelky. Nemluvě o nasazení v jiných nebojových rolích - planžetistky center řízení PVO, operátorky radarů, spojařky, administrativní síly. Ty bys možná ale za "humánnější" příklad žen ve válce použil dozorkyně z koncentráku? "Ti chlapci z Hitlerjugend byli velmi dobri a oddani bojovnici ,nekteri z nich měli 12,13,14 a vice let a dokazali pribrzdit postupujici russaky!Ti museli dokonce zmněnit trasu aby se dostali do centra Berlina byli mnohdy lepsi nez dospelaci z Whermachtu kteri se rozhodli kapitulovat ! Nemluve o tom že bojovali tak dobre ze defacto prispeli k prodlouzeni valky o nejakou dobu." |
|
|
|
ženy nemaji ve valce co pohledavat !!! Ženy maji vychovavat děti a starat se o domacnost aby byl pořadek doma a na světě ! Hnat ženy do valky svedči pouze o zoufalosti,nevyspělosti a nechutne drzosti daneho naroda ,napřiklad rusko,anglie atd.Spřahli by se i s dablem jenom aby jim ty koryta,moc a majetky zustaly ! A to byl pravý duvod jejich odporu , na lidi a nejakou svobodu a demokracii pro lidi PROSÍM VÁS NEVĚŘITE VE SVEM VĚKU NA POHÁDKY že ne ??? | |
|
|
Tak třeba ty krajani co je udělovali mezitím umřeli. | |
|
|
"O stařenčině pohnuté minulosti přitom neměl žádný z jejích krajanů ani potuchy..." Ale někdo jí ty medaile přece udělit musel, ne? Žeby Francouzi? |
|
|
|
zpravy.idnes.cz/britska-odbojarka-mlcela-rok... | |
|
|
Z občasníku "Zpravodaj Mnichovohradišťska 1/2009":
Oznamujeme všem přátelům a známým, že dne 14. února 2009 zemřela nečekaně po krátké těžké nemoci ve věku 85 let RNDr. Jiřina Kopoldová, CSc., rozená Švermová, dlouholetá vědecká pracovnice ČSAV a příslušnice 1. československého armádního sboru na východní frontě. Rozloučili jsme se s ní na její přání bez obřadu v úzkém rodinném kruhu. Urna s ostatky bude uložena v rodinné hrobce v Mnichově Hradišti. |
|
|
|
Doporučuji pozornosti ctěného publika tuto internetovou výstavu: www.zeny-bojujici.cz/ |
|
|
|
Nové články k tématu na české wikipedii: cs.wikipedia.org/wiki/Irena_Sendlerowa cs.wikipedia.org/wiki/Zofia_Kossak-Szczucka cs.wikipedia.org/wiki/Irena_Kowalska-Wuttke Připomínky přivítám, nicméně články mají spoustu chyb i kvůli nedostatku pramenů. Pokud nějaké máte v dosahu, uvítám pomoc. |
|
|
|
válka je největší svinstvo a když už se válčí, tak by tam ženský neměli co dělat, | |
|
|
Ještě takovou kuriozitku do placu: V bitvě u Majdaleny na Třeboňsku v květnu 1945 Němci nasadili proti Rusům i kořistní T-34, podle pamětníků a fotografie řízeného ženou v německé uniformě. A opravdu tehdy i s tímto tankem Rusy prakticky zahnali. Tank sice zničen nebyl, ale ženská byla zabita střepinou. | |
|
|
souhlasím a když se podíváte na ruské fotky tak vidíte že tam je ženská.viděl sem jednou fotku a k ní titulek :ruská soudružka učí zacházet s odstřelovací puškou soudruha. | |
|
|
mig napsal v č. 175: Jaký? Po bitvě zaštupujou ponožky a vyšúrujou zákop ? "Pokiaľ viem, tak odstreľovačky sú dneska súčasťou každej vyspelej armády... majú isté výhody pre "prevádzkovateľa" " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Ženy ve válce