Tanková esa 2. světové války
|
|
---|---|
Moby napsal v č. 70: borovicku nemam rad, plzen u vejvodu je lepsia, a kedze ide o predaj 60 rokov stary a existuje len malo fotiek a dokumentov, kedykolvek sa mozu vynorit informacie opacne, ci potvrdzujuce... prave preto pisem sa tvrdi... "No kdybych třeba pil borovičku a splachoval ji Bažantem, taky bych v jednu ráno ledaco říkal" |
|
|
|
a ja som sa ti snazil naznacit, ze neslo o narodnostnu otazku, ale skor otazku vychadzajucu z politickej situacie... madari boli spojencami nemecka, zatial co taliani od 43 boli vselico, len nie spojenci... a ak si vsimnes, ktore jednotky boli ako vyzbrojovane, vsimnes si ze lepsie sa vodilo tym z krajin pevne v podruci nemecka |
|
|
|
Moby napsal v č. 67: "Teda nemám nic proti Maďarům, ale vypadá to že SS dávaly obrněnou techniku spíš svejm německejm a západoevropskejm jednotkám "
Moby napsal v č. 67:
" a ty z východní evropy nějak moc nerozmazlovaly - prostě je braly jako blátošlapskej kanónenfutr."
nemetko napsal v č. 69: To taky netvrdim, že by italský SS je dostaly, ale tak si třeba všimni, že nepíšu, že všechny západoevropský a německý anebo i volksdeutsch divize SS byly panzer a panzergrenadier, jen narážím na drobnej detail, že ani jedna z panzer- a panzergrenadier- nebyla východoevropská - ty jim byly dobrý na blátošlapání a hajtrorajství. "Ten isty tiger nebol nikdy dodany talianom napriklad " |
|
|
|
nemetko napsal v č. 68: No kdybych třeba pil borovičku a splachoval ji Bažantem, taky bych v jednu ráno ledaco říkal .
"dodneska sa hovori cosi o 3-12 ks Tiger I v madarskych rukach"
Moby napsal v č. 66:
"Daly by SS nějakejm maďarům tankovej prapor?"
nemetko napsal v č. 68: Takže kde se a kdo hlavně to říká o praporu Tiger I a u který maďarský divize SS? Já dycky myslel, že ty byly u maďarský armády. Jen tak vedle cesty, 3-12 kusů mi moc nesedí ani na prapor z konce války. "dodneska sa hovori cosi o 3-12 ks Tiger I v madarskych rukach" |
|
|
|
Moby napsal v č. 67: Ten isty tiger nebol nikdy dodany talianom napriklad"Teda nemám nic proti Maďarům, ale vypadá to že SS dávaly obrněnou techniku spíš svejm německejm a západoevropskejm jednotkám" www.wwiivehicles.com/hungary/index.htm |
|
|
|
Moby napsal v č. 66: dodneska sa hovori cosi o 3-12 ks Tiger I v madarskych rukach "Daly by SS nějakejm maďarům tankovej prapor?" |
|
|
|
Teda nemám nic proti Maďarům, ale vypadá to že SS dávaly obrněnou techniku spíš svejm německejm a západoevropskejm jednotkám - Wiking, Nordland - a ty z východní evropy nějak moc nerozmazlovaly - prostě je braly jako blátošlapskej kanónenfutr. | |
|
|
Asi jo. Daly by SS nějakejm maďarům tankovej prapor? | |
|
|
forum.valka.cz/viewtopic.php/t/106 Já sem zase vycházel tady z tohoto webu, ale zřejmě je to tu špatně. |
|
|
|
Rixen napsal v č. 61: Nechci ti do toho kecat, jseš větší znalec než já, a taky víš co to je objasňovací prapor a tak vůbec, ale ten 66. pluk SS snad měl bejt u divize Langemarck ( 27.) ?(Nebo brigády) "66.pluku granátníků Waffen-SS " |
|
|
|
Rixen napsal v č. 61: www.axishistory.com/index.php?id=1915"nebyla vytvořena ze 49. Brigády SS, ale z 64.pluku granátníků Waffen-SS, 65.pluku granátníků Waffen-SS, 66.pluku granátníků Waffen-SS a 26.tankového praporu SS" To tady asi kecaj, když jim ten tankovej prapor ušel? Nebo seš větší znalec? |
|
|
|
Rixen napsal v č. 58: Opravuji se, 26. Waffem Grenadierdivision der SS, nebyla vytvořena ze 49. Brigády SS, ale z 64.pluku granátníků Waffen-SS, 65.pluku granátníků Waffen-SS, 66.pluku granátníků Waffen-SS a 26.tankového praporu SS "z 49. Brigády SS pak byla v prosinci 1944, vytvořena nová 26. Waffen Grenadierdivision der SS" |
|
|
|
Moby napsal v č. 59: Otázka je jestli vůbec někdy měla dostatek mužů na to aby se dala pokládat za divizi. "To si za ten měsíc stačila zabojovat, a po něm byla tak zlikvidovaná, že z ní zase udělali brigádu?" |
|
|
|
Rixen napsal v č. 58: To si za ten měsíc stačila zabojovat, a po něm byla tak zlikvidovaná, že z ní zase udělali brigádu?
"49. SS Panzer Grenadier Brigaden, která byla vytvořena na počátku srpna 1944, ale 8. září 1944 byla rozpuštěna."
Rixen napsal v č. 58: " 49. Brigády SS pak byla v prosinci 1944, vytvořena nová 26. Waffen Grenadierdivision der SS" |
|
|
|
Sinav napsal v č. 51:
"Nevíte něco o 26 pncéřové divizi v Normadii v roce 1944?"
Hofi napsal v č. 52:
"26. tanková divízia v Normandii nebojovala. V roku 1944 operovala v Taliansku."
Hofi napsal v č. 54: Sinav možná myslel 26. SS Panzer Division, která v roce 1944 bojovala ve Francii."K Normandii ma k 26-tke napadá z hlavy akurát 26. SS PzGrenReg, ktorý bol súčasťou 12. SS PzDiv Hitlerjugend." Byla vytvořena ze 49. SS Panzer Grenadier Brigaden, která byla vytvořena na počátku srpna 1944, ale 8. září 1944 byla rozpuštěna. z 49. Brigády SS pak byla v prosinci 1944, vytvořena nová 26. Waffen Grenadierdivision der SS |
|
|
|
ACHTUNG napsal v č. 56: www.google.com/search?hl=cs&q=Balthasar+... "nazdar.nevie mi niekto z vas povedat,ako sa skoncila kariéra Bobyho Wolla? dík" |
|
|
|
nazdar.nevie mi niekto z vas povedat,ako sa skoncila kariéra Bobyho Wolla? dík |
|
|
|
K Normandii ma k 26-tke napadá z hlavy akurát 26. SS PzGrenReg, ktorý bol súčasťou 12. SS PzDiv Hitlerjugend. | |
|
|
26. tanková divízia v Normandii nebojovala. V roku 1944 operovala v Taliansku. | |
|
|
Nevíte něco o 26 pncéřové divizi v Normadii v roce 1944? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Tanková esa 2. světové války