Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
|
|---|---|
|
Twiggy napsal v č. 5319: [téma č. 232 - přísp. č. 766] [téma č. 232 - přísp. č. 767] [téma č. 232 - přísp. č. 768] [téma č. 232 - přísp. č. 769]
"Opět zde vznáším prosbu,"
Twiggy napsal v č. 5319: Nemám.
"jetli někdo nemá "
Twiggy napsal v č. 5319: Zkus hledat na internetu, nějaká firma by ho (a jiné podobné málo známé snímky) mohla prodávat.
"nebo neví, kde sehnat Hitler´s Madman. " Edit: Já jsem zkusmo přišel na jeden výsledek stores.archivdvd.org/Categories.bok -> search: Hitler's Madman, (nezjišťoval jsem zda zasílají i do Evropy), pokud tomu budeš věnovat trochu trpělivosti, nejspíš jich bude víc. |
|
|
|
|
Opět zde vznáším prosbu, jetli někdo nemá nebo neví, kde sehnat Hitler´s Madman. www.imdb.com/title/tt0036005/ |
|
|
|
|
Já už tento film viděl někdy před půl rokem na dvd, to nebyl takhle pitomě rozdělenej na díly. O tom, že by u nás byli vojáci ze Zimní války jsem také neslyšel. |
|
|
|
|
Já nevim jak vám, ale mi už tyhlety filmy lezou na nervy, furt do kola tam hajlujou, vše se točí kolem SS atd. Vždyť by se to hajlování dalo omezit. Přinde mi že už se to s tím přehání. |
|
|
|
|
1.díl byl docela zajímavý. Jen myslím, že lidé, kteří se moc nezajímají o období 2.sv. války úplně nepochopí co, kdy, kde, jak |
|
|
|
|
Mno....v neděli jsem viděl ten "Velkolepý válečný epos" Krev zmizelého,opravdu nářez.. Jelikož nejsem expert na Rusko-Finskou válku,tak se ptám,byli v našich nemocnicích(ve filmu sudetských) opečovávaní zranění vojáci z finské armády?Ve filmu přijeli do Protektorátu vlakem... |
|
|
|
|
Krojc napsal v č. 5309: Když se to tak vezme Japonci měli nedostatek všech surovin. Nejekonomičtější by asi byla doopravdy ta katana. "Navíc: kdo zná skutečnou situaci Japonska s PHM v roce 1945, musí se vážně zamyslet nad tím, k čemu Japové používali benzin v tomto filmu." |
|
|
|
|
Zdravíčko, tak jsem se tu po delší době existenčních potíží opět objevil.Nemáte někdo prosím vás na VHS nebo DVD díl Četnických humoresek s názvem "Formule" (nebo alespoň tak nějak). Díky |
|
|
|
|
Algernon napsal v č. 5308: Nekoukal jsem se sice na něj na ČT, ale nedávno jsem ho viděl v originále (takže mi to nemohl zkazit žádný dabing — btw, jak česky říkali „Margaret“? "6. batalion" ) — a musím říct, že byl udělaný dobře. Dokonce ani „povinná“ love story tolik nevadila. |
|
|
|
|
Algernon napsal v č. 5308: Já jsem na to také kouknul. Obvyklé potíže s "originální tankovou technikou" Japonska mi až tak nevadily, ale v dabingu mršili např. jméno hlavní hrdinky přímo úděsně. Navíc: kdo zná skutečnou situaci Japonska s PHM v roce 1945, musí se vážně zamyslet nad tím, k čemu Japové používali benzin v tomto filmu. Jinak to vcelku šlo, viděl jsem mnohem horší slátaniny - tohle aspoň mělo zdravé jádro. "6. batalion" |
|
|
|
|
Finance si nevzpomínám, to oběšení sedí (ale měl jsem dojem, že ji oběsili Němci) |
|
|
|
|
Honza M. napsal v č. 5305: A nevyskytuje se tam na začátku postava finance, který se pak ukrývá v lesích?? Učitelka se na konci filmu oběsí v kostele. "Nevzpomene si někdo na název českého filmu (zřejmě televizního), který se odehrává za okupace někde v pohraničí (jsou tam hory a žije tam dost Němců), je o malém školákovi, jeho učitelce, která spolupracuje s odbojem, a do toho neustále otravně znějí lidové písně?" |
|
|
|
|
Nevzpomene si někdo na název českého filmu (zřejmě televizního), který se odehrává za okupace někde v pohraničí (jsou tam hory a žije tam dost Němců), je o malém školákovi, jeho učitelce, která spolupracuje s odbojem, a do toho neustále otravně znějí lidové písně? |
|
|
|
|
Streso napsal v č. 4885: Taky jsem tomu filmu věnoval 2,5 hodiny a byl to z velké části čas ztracený... Lancastery sice pěkný, ale trochu se tvůrcům nepovedla zejména scéna se sestřelením hlavního hrdiny - jednak Lancastery nelítaly v čemsi dost podobném Combat Boxu, jednak na začátku roku 1945 už taktika Wilde Sau patřila do muzea, vmíchané dobové záběry jsou z amerických letadel (typický 0,50 cal kulomet v bočním střelišti B-17, záběry z fotokulometů apod.), když na ně střílí letadlo zespod, je najednou Lancaster dvoumotorový (btw, nevíte někdo, co to je za letadlo? Vylučovací metodou jsem zjistil, že to není Brit - u Wellingtonu mi nesedí úhly mezi křídlem a trupem, jinak by nejvíc odpovídal...) atp. O obrazu Harrise jakožto démona nemluvě."No já na to včera koukal a nevypadalo to zle Nálet se mi celkem líbil, hlavně Lancastery vypadali dobře Tak je to film kam můžeš vzít i ženskou no " Ale musím uznat, že scéna bombardování "zdola" a následný obrázek Drážďan se filmařům povedla. |
|
|
|
|
Tak především se to týká KVH, prvorepublikové Československé armády, Wehrmachtu či Waffen SS a dále pak možnost a dle chuti samozřejmě, zahrát si jednoho z oddílu-ZZ či další epizodky - kolaboranti atd (kostýmovky na Barrandově). Budeme natáčet na autentických místech jako v případě první třetiny filmu. Momentálně finišují přípravy, každopdáně atmosféra ve štábu je vynikající a přátelská. VŠECHNY PŘÁTELE FILMU KOLABORANT VÍTÁME S OTEVŘENOU NÁRUČÍ! |
|
|
|
|
|
Royal napsal v č. 5298: To by mě taky zajímalo jak"Dotáčka filmu KOLABORANT plánována na 3.listopadu. Nemáte někdo chuť se podílet na tomto zcela unikátním projektu?" |
|
|
|
|
Tak jak se vám líbilo Vzdušné torpédo 48 ? Lepší než Austin Powers, ne? |
|
|
|
|
Nemáte někdo na pujčení či nevíte, kde stáhnout TV serál Tři králové? Díky moc |
|
|
|
|
Royal napsal v č. 5298: Jakým způsobem je možnost se na filmu podílet? "Dotáčka filmu KOLABORANT plánována na 3.listopadu. Nemáte někdo chuť se podílet na tomto zcela unikátním projektu?" |
|
|
|
| Dotáčka filmu KOLABORANT plánována na 3.listopadu. Nemáte někdo chuť se podílet na tomto zcela unikátním projektu? | |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce
opět objevil.