Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
Tak nevíte teda někdo prosím ty rozměry kulometu vz.7/24? | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 727: Z Opavy. "A odkud že to jsi? " |
|
|
|
Napoleon napsal v č. 726: A odkud že to jsi? "Ano budu dělat repliku. Takže by jsme potřeboval nejrůznější rozměry." |
|
|
|
Ano budu dělat repliku. Takže by jsme potřeboval nejrůznější rozměry. Tuto repliku uvažuji udělat jako Airsoftovou zbraň ale ještě nevim. |
|
|
|
Napoleon napsal v č. 723: Z hlediska výroby repliky? "Zdravím Nevěděl by někdo rozměry kulometu vz7/24 Schwarzlose? Nejvíce potřebuji délku chladící nádrže a celé zbraně." |
|
|
|
Délka hlavně vz. 24 bývá uváděna 630 mm. | |
|
|
Zdravím Nevěděl by někdo rozměry kulometu vz7/24 Schwarzlose? Nejvíce potřebuji délku chladící nádrže a celé zbraně. |
|
|
|
jak který
Ondrej Godal napsal v č. 721: "Neobvyklé, ale moooc pekné! A aký je váš názor na zbrane rady MP?" |
|
|
|
Neobvyklé, ale moooc pekné! A aký je váš názor na zbrane rady MP? | |
|
|
dívejte to je pravý ruský pps 43, podívejte se na ten popis: aukro.cz/item253704910_znehodnoceny_sovetsky... | |
|
|
alder napsal v č. 718: Rok výroby 1944 "a kdy sloužit začal?" |
|
|
|
Krojc napsal v č. 717: a kdy sloužit začal? "Ale můj oblíbený je Walter P-38. Slouží mi až dodnes!" |
|
|
|
Nic proti účinnosti, ale kdo to zkoušel rozebrat a složit po vojensku - potmě a na čas, dá mi za pravdu, že to má moc titěrných drobností a moc svinstva to asi nevydrží díky přesným tolerancím. Ruské Špaginy a Sudajevy byly skoro jen z plechu a rozebrat i vyčistit se daly razdva. Ale můj oblíbený je Walter P-38. Slouží mi až dodnes! | |
|
|
Thompson bol trochu tazky. Na druhej strane mal velmi vykonne naboje .45 ACP s velkym zastavovacim ucinkom. Ako zbran je ale uplne v pohode, bol presny a spolahlivy.A na to ze tommy gun bol jeden z prvych samopalov, ziskal nadmieru dobru povest a slavu. A ta mu podla mna zasluzene patri. A napokon pre amikov alebo britov to bol na zaciatku vojny jediny dostupny, a fakt velmi dobry samopal. Malale velku kadenciu, takze 20 alebo 30 ranovy zasobnik sa vyprazdni za velmi kratky cas. Ale amici to vedeli a vyvinuli 50 a 100 ranove zasobniky. Tommy s takymto zasobnikom bol naozajstny " maly rucny gulomet"! | |
|
|
Zorge napsal v č. 702: Já taky, ale podle mýho názoru byla nejlepší zbran Thompson. "Tu knizku mam doma" |
|
|
|
Historik 1 - pps 42 a pps 43 neboli novsie prevedenia spagina. Boli to originalne samopaly. Co sa tyka zasobniku - 35 ran je pomerne dost. A je treba brat do uvahy aj to ze na vyrobu napr. 71 ranoveho zasobnika do spagina bolo treba viac materialu a vyroba trvala dlhsie.Tieto samopaly vznikli v Leningrade, kde aj tak nebolo vela materialu, ale obrancovia potrebovali stale nove zbrane. A tak sa robili 35 ranne, jednoduchsie zasobniky. Je to aj moja oblubena zbran, aspon ruska. Na to v akych podmienkach vznikala bola az prekvapivo ucinna a spolahliva. |
|
|
|
ppš 41 díky vysoké kadenci a zásobníku pps 43 novější provedení ppš 41 mohl by mít větší zásobník mp40 líbí se mi proto že má dobrý tvar |
|
|
|
historik1 napsal v č. 704: FG 42 byla celkem zajímavá ale jinak blbá zbraň - moc těžká na pušku a moc lehká jako kulomet - jedna z ukázek kudy vede cesta, až to někdo udělá pořádně, třeba s míň výkoným nábojem. "docela dobrý kulásek,odstřelovací puška, je FG42 MUSEL JSEM SE SMÁT KDYŽ JSEM JÍ VIDĚL POPRVE ALE POZDĚJI JSEM ŽAČAL CHÁPAT ÝE TO BYLA DOBRÁ ZBRAN " |
|
|
|
historik1 napsal v č. 704: Mezi výsadkáři né zrovna moc oblíbená zbraň, težká ,velká ,malá kapacita zásobníku a že by to zrovna byla odstřelovačka? " docela dobrý kulásek,odstřelovací puška, je FG42 MUSEL JSEM SE SMÁT KDYŽ JSEM JÍ VIDĚL POPRVE ALE POZDĚJI JSEM ŽAČAL CHÁPAT ÝE TO BYLA DOBRÁ ZBRAN" |
|
|
|
historik1 napsal v č. 704: 1. Zkus trochu dbát na úpravu"docela dobrý kulásek,odstřelovací puška, je FG42 MUSEL JSEM SE SMÁT KDYŽ JSEM JÍ VIDĚL POPRVE ALE POZDĚJI JSEM ŽAČAL CHÁPAT ÝE TO BYLA DOBRÁ ZBRAN " 2. Rozmysli si pořádně, zda FG 42 označíš za "kulásek" nebo odstřelovací pušku... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň