Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
Eraser napsal v č. 295: Cize Nemci pouzivaju Československé zbrane pod inými názvami? "No ono sa da i neda suhlasit napriklad československy kulomet ZB vz. 30 sa ujal ako oblubena zbran u nemcov pod nazvom MG 30 (t)" |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 294: "Pokud máte hmotnosti pohyblivých částí a spoustu dalších, nutných údajů, tak to můžeme dopočítat " Nebude to stacit ale: ráže: 7,92 mm délka: 1220 mm hmotnost: 11,5 kg kadence: až 1550 ran/min nabíjení pás na 50 nábojú. Nábojový pás s 250 nábojmi bol schopny vystrielat za menej ako 15 sekund !!!!! |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 294: V knihe od : Chris Mann: SS Totenkopf na strane 171 ...kadence: až 1550 ran/min "Chlapi, kde pořád berete kadenci MG-42 1550RPM? " |
|
|
|
Saimon napsal v č. 291: No ono sa da i neda suhlasit napriklad československy kulomet ZB vz. 30 sa ujal ako oblubena zbran u nemcov pod nazvom MG 30 (t) "Československé zbrane sa nemôžu merať so zbraňami Nemecka." |
|
|
|
Chlapi, kde pořád berete kadenci MG-42 1550RPM? Mé zdroje uvádějí 1100 - 1200 RPM. Pokud máte hmotnosti pohyblivých částí a spoustu dalších, nutných údajů, tak to můžeme dopočítat Nástupci MG-42 jsou MG-1, MG-2 a MG-3. MG-3 pochází z roku 1968. MG-3 má polygonální vývrt. |
|
|
|
Berserk napsal v č. 292: "Mám tu někde i video ze střeleb jak MG-3 tak MG-42.... radost pohledět " To vazne sa este pouziva :) mas pravdu nielen kadencia je vsetko ale predstavte si ten zvuk ze vraj ako trhajuceho sa linolea :) Prosim ta nemozes mi dat typ kde by som si take video mohol pozriet.
Berserk napsal v č. 292: Kolko armad ma tento gulomet oficialne vo vyzbroji? "MG42 překonal FN MAG prohlašovaný jako nejlepší kulomet všech dob." |
|
|
|
Kadence není všechno. Je tu ještě spolehlivost, náročnost obsluhy, životnost segmentů zbraně a rychlost jejich výměny (výměnu hlavně u MG 42 zvádla zkušená obsluha i za osm vteřin) atd. . Neříkám že by MG-42 v těcho ohledech jakkoli zaostávala ale myslim že MG42 překonal FN MAG prohlašovaný jako nejlepší kulomet všech dob. Jo jen taková zajímavost možná to bude mimo mísu. Víte že překalibrovaný a moderizovaný MG-42 používá ještě v současnosti německý Bundeswehr i Rakouská armáda? Tušim že pod označením MG-3. Mám tu někde i video ze střeleb jak MG-3 tak MG-42.... radost pohledět |
|
|
|
Eraser napsal v č. 290: "Myslim si ze MG 42 je lepsi gulomet ako československy UGL vz. 59 " To je sice pravda ale porovnaj tieto dve zbrane vzhladom na krajinu ich vyroby. Československé zbrane sa nemôžu merať so zbraňami Nemecka. Ale inak máš úplnu pravdu. No aj Izraelcanom sa dostali MG 42 do ruk. Buď boli vojnovou korisťou alebo aj obchodom s Československom. |
|
|
|
Viete že: Nemecke MG42 prezyvane spandau boli pouzivane v arabsko-izraelskej vojne Egyptom. Egypt ich kupil od československa kde bol vyrabany este aj po vojne. Pre izraelskych vojakov to bola cenna trofej. Myslim si ze MG 42 je lepsi gulomet ako československy UGL vz. 59 ( mal som moznost z neho viac krat strielat ). Neuveritelna kadencia a odolnost bol veru postrach i pre izraelcanov. Myslite si ze je prekonany MG 42 vzhladom na kadenciu? 1550 rán za minútu? |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 287: nebo spíš ? Já teda nevím, ale ke skleróze ještě malomyslnost? To už je na odstřel "Gryzlove, tohle o tobě teda všude rozhlásím" |
|
|
|
Eraser nastuduj o "X" řádků níže.. | |
|
|
Gryzlove, tohle o tobě teda všude rozhlásím | |
|
|
Chlapy čo viete o vysadkarskej puške FG 42 ? | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 284: GeorgRolf: To teda uznávám. Jak jsem na tohle mohl zapomenout, to fakt netuším. Ledaže by má skleróza již neznala hranic. Úplně se stydím "Gryzlov, ale uznej, že výškové bombardéry ISU-152 co je dělali u Boeingu něco do sebe mají" |
|
|
|
Gryzlov, ale uznej, že výškové bombardéry ISU-152 co je dělali u Boeingu něco do sebe mají | |
|
|
GeorgRolf, to nemá cenu řešit. Ještě se dozvíš o ponorkách Lavočkin, letadlech T-34/76, tancích PPŠ-41. Všechno samozřejmě Made in USA | |
|
|
Náklaďák Mosin? Nějaká nová americká automobilka? Odněkud z Detroitu? | |
|
|
vsechny rusky veci ctaly za nic protoze je vyrobili amici(nakladaky mosin .........) | |
|
|
Hehe, jako bych ve svém prvním příspěvku nic nepsal )))))))) | |
|
|
No jo, ale FG je tak nějak "all in one" zbraň. Těžko poměřovat univerzální zbraň FG se specializovanými záležitostmi. Každopádně jsem nikdy nikde nenarazil na zmínku, že by FG byl nějak extra problémový či neoblíbený. Spíš naopak. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň