Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
|
|---|---|
|
pplk. Josef Balabán, pplk. Josef Mašín, škpt. Václav Morávek |
|
|
|
|
Tři králové- Morávek, Balabán, Mašín, prosím vás jak se jmenovali křestními jmény a jaké hodnosti měli v prvorepublikové armádě. |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 489: Jestli to byl originál, tak je to jenom dobře. "No tak mě teda pouč, že to nebyl originál " |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 483: No tak mě teda pouč, že to nebyl originál
"Tam jsem byl, ale to nebyl originál Heydrichův Mercedes "
Ero napsal v č. 485: Proč fotky na netu, když jsi byl na výstavě ve VHÚ, tam jsi ho viděl"A je tam opraven, nebo ve stavu po atentátu. Nejsou ty fotky na netu ?"
ja_62 napsal v č. 486: Jistě, celé výstava, včetně originálního Mercedesu ve stavu jako po atentátu, je v Berlíně
"Nechci vám vstupovat do poklidného plkání, ale není, náhodou, v tom berlínském muzeu instalována právě ona výstava Atentát?"
Ero napsal v č. 487: Myslíš špatně"Ta se, myslím, z Prahy stěhovala do Itálie." |
|
|
|
|
Ondraha napsal v č. 482: společně s celou expozicí ATENTÁT z VHU "Tuším,že se nachází v berlínském muzeu. " |
|
|
|
|
ja_62 napsal v č. 486: Ta se, myslím, z Prahy stěhovala do Itálie. "Nechci vám vstupovat do poklidného plkání, ale není, náhodou, v tom berlínském muzeu instalována právě ona výstava Atentát?" |
|
|
|
|
Polata napsal v č. 481:
"Až axpertiza opravy vozu před výstavou Atentát potvrdila téměř na 100%, že filmaři , nevědomky, používali tu "nejvěrohodnější dobou techniku".
Ero napsal v č. 483:
"Tam jsem byl, ale to nebyl originál Heydrichův Mercedes "
Ondraha napsal v č. 482: Nechci vám vstupovat do poklidného plkání, ale není, náhodou, v tom berlínském muzeu instalována právě ona výstava Atentát? "Tuším,že se nachází v berlínském muzeu. " |
|
|
|
|
Ondraha napsal v č. 484: A je tam opraven, nebo ve stavu po atentátu. Nejsou ty fotky na netu ? "Ano. V novém čísle HaV je psaný přímo o výstavě v Berlíně." |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 483: Ano. V novém čísle HaV je psaný přímo o výstavě v Berlíně. "Určitě, viděl jsi nějaké fotografie ?" |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 480: Tam jsem byl, ale to nebyl originál Heydrichův Mercedes"Myslíš asi jak Skončil, ne?! Ty jsi nebyl na výstavě Atentát? Byla několik let v prostorách VHÚ na Vítkově, mezi exponáty byl i vůz s poznávací značkou SS 3"
Ondraha napsal v č. 482: Určitě, viděl jsi nějaké fotografie ? "Tuším,že se nachází v berlínském muzeu. " |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 479: Tuším,že se nachází v berlínském muzeu."Jak vůbec zkončil Heydrichův Mercedes po atentátu, znáte někdo osudy toho auta ?" A když je tu řeč o technice v operaci Anthropoid, tak velmi dobrý článek je v novém čísle časopisu HaV -technické vybavení operační skupiny Anthropoid. |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 479: "Jak vůbec zkončil Heydrichův Mercedes po atentátu, znáte někdo osudy toho auta ?" Už jsem to zde někde uváděl. Auto bylo ještě za války nedokonale opraveno a užíváno, po válce skončilo jako vozidlo tuším u uhelných skladů. Počátkem 60. let bylo vozidlo zakoupeno do fundusu FSB bez toho aby byla známa jeho historická minulost. A tak v r. 1964 si svou jízdu zatáčkou zopakuje při natáčení Atentátu, v r. 1973 při natáčení stejné scény pro film Sokolovo, o pár lety později již je scéna atentátu na H. pro film USA operace Daybreak natáčena na rohu Radlické ulice a počátkem 90. let pak 4. filmová rekonstrukce je realizovaná pro hraný dokument BBC "SS-3" u střešovické vozovny. Až axpertiza opravy vozu před výstavou Atentát potvrdila téměř na 100%, že filmaři , nevědomky, používali tu "nejvěrohodnější dobou techniku". |
|
|
|
|
|
Ero napsal v č. 479: "Jak vůbec zkončil Heydrichův Mercedes po atentátu, znáte někdo osudy toho auta ?" Myslíš asi jak Skončil, ne?! Ty jsi nebyl na výstavě Atentát? Byla několik let v prostorách VHÚ na Vítkově, mezi exponáty byl i vůz s poznávací značkou SS 3 |
|
|
|
|
Jak vůbec zkončil Heydrichův Mercedes po atentátu, znáte někdo osudy toho auta ? |
|
|
|
|
jukni tady www.fronta.cz/dokument/zpravy-ss-a-gestapa-o... |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 476: No pokud jde o boj v kostele, tak myslím že bylo minimum zraněných němců (možná že nikdo)....podívám se na to do knihy.... "Neslyšel jsem o žádném těžce zraněném gestapákovy nebo SSákovy." |
|
|
|
|
V papírech SS a gestapa se uvádějí jen zranění a to lehce. Třeba poranění oka apod. Neslyšel jsem o žádném těžce zraněném gestapákovi nebo SSákovi. |
|
|
|
|
xfish: Co kdyby sis přečetl příspěvky o stránku zpátky? [téma č. 232 - přísp. č. 452] |
|
|
|
| Ví se přesně, kolik SSáků v boji o kryptu padlo? | |
|
|
|
|
Ero napsal v č. 471:
"A ten vchod do krypty kostela CaM kudy se tam chodí teď tam za války nebyl ?"
Ero napsal v č. 472: Jistěže tam nebyl, proč by jinak esesáci riskovali a spouštěli se do krypty po laně větrací šachtou"Za WWII tam asi nebyl ale v jakých letech ho tam udělali ?" , ten byl probourán až v posledních letech v rámci zpřístupnění krypty |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha