Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
|
|---|---|
|
Tedy... tuhle jsme se na to díval v knihkupectví, ale takhle... hmhmh... popřemýšlím... |
|
|
|
|
Možná zajímavá akce, kvalita nechť je na posouzení každého soudruha: www.paseka.cz/ |
|
|
|
|
Tedy pánové začal jsem číst Smrt Whrmachtu od Roberta M. Citina a je to opravdu super kniha! Sice tedy není moc času takže to bude ještě chvíli trvat, ale už se těším, až ji budu recenzovat. |
|
|
|
|
egli napsal v č. 2918: Jeho postava tam je dost rezebírána v monologách historika, můžu doporučit "Myslím, že dost se s ním vypořádává v nových vydáních své knihy o atentátu na Heydricha M. Ivanov" |
|
|
|
|
Zná někdo knihu v níž by se daly nalézt informace o III. pancéřové sboru SS Felixe Steinera? Má literatura nabízí jen útržkovité informace, zatím jsem na nic obsahově bohatšího nenarazil. (v češtině).
Jakub Javorský napsal v č. 2917: Memoárovou literaturu mám velice rád, tuto knihu jsem rovněž četl, ale mě tedy vůbec nezaujala... " Citali ste uz knihu NEBO A PEKLO je to podla mna vyborna kniha a je to vlastne vojnovy dennik nemeckeho vysadkara a napisal ju MARTIN POPPEL aj ked som ju este celu neprecital zatial je vyborna" |
|
|
|
|
Twiggy napsal v č. 2916: Myslím, že dost se s ním vypořádává v nových vydáních své knihy o atentátu na Heydricha M. Ivanov "existuje nějaká kvalitní literatura k postavě L. Vaňka-Jindry? " |
|
|
|
|
Citali ste uz knihu NEBO A PEKLO je to podla mna vyborna kniha a je to vlastne vojnovy dennik nemeckeho vysadkara a napisal ju MARTIN POPPEL aj ked som ju este celu neprecital zatial je vyborna |
|
|
|
|
Prosím vás, existuje nějaká kvalitní literatura k postavě L. Vaňka-Jindry? Děkuji |
|
|
|
|
spelter napsal v č. 2914: To neplatí pro rok 1938 - pro ten je lepší úplné české vydání z roku 1992 (zbozi.sluzby.cz/deniky-1938-j-goebbels-5017).
takto obsáhle česky poprvé.
Teď vychází jen výtah. [téma č. 18 - přísp. č. 2801] |
|
|
|
|
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=021&r=kultu... MF DNES 26.1.2010, Letos se završí Goebbelsovy deníky
Záznamy Hitlerova ministra vycházejí v pěti dílech, takto obsáhle česky poprvé. Poslední svazky vyjdou během roku
|
|
|
|
|
Popravdě řečeno, v HPM vycházely zajímavé věci, ale kupoval jsem si to jen občas. Vždycky mi to tématicky připadalo jako takový nesourodý mix. A politika Aeromedie rozdrobit (letectví do několika časopisů) se mi taky moc nelíbí, ač jim to nevyčítám, protože obchodně jim to asi funguje a když nic jiného, tak zachránili tradici Letectví+kosmonautiky a Modeláře (ač je to dneska někde úplně jinde). Rozhodně mi víc vyhovovalo LK z konce 80. let, kde si člověk udělal přehled od historie po současnost, od průmyslu po modelářství, od vojáků po sportovní létání. Dneska se toho asi děje víc, ale kupovat a číst měsíčně 4-5 titulů, to tedy opravdu nebudu. U nového titulu mne trochu děsí spojení "osobnosti, letectví a vojenská technika 20. století" a pilot "Walter Stejskal". |
|
|
|
|
"Hobby Historie" - četl jsem to v posledním Modeláři. Podle mne je to jasná snaha zaplnit mezeru "dočasně" vzniklou po HPM. Jsem na to zvědavý, HPM měla v posledních letech slušnou úroveň a psalo tam spoustu známých autorů. |
|
|
|
|
Vydavatelství Aeromedia chystá nový časopis:
Vážení čtenáři, vydavatelství Aeromedia, a.s., přichází v roce 2010 na trh s novým titulem nazvaným "Hobby Historie". To jsem skutečně zvědav, zvláště v souvislosti se zprávami, že HPM by mělo definitivně skončit. Jak je z jeho podtitulu "osobnosti, letectví a vojenská technika 20. století" patrné, bude se věnovat oblastem, na které již v našich stávajících titulech nezbývalo dostatek místa, tedy zejména hlubším pohledům na jednotlivé druhy techniky a její nasazení a také přiblíží osudy zajímavých osobností. Chybět samozřejmě nebudou reportáže ze zajímavých muzeí či barevné bokorysy. První číslo nového dvouměsíčníku vyjde již 24. února 2010 a z jeho obsahu můžeme namátkou jmenovat tato témata: - Nadzvukové MiGy 21ve finském letectvu - Německý těžký tank Maus v Kubince - Pilot Walter Stejskal - Sovětský těžký tank IS-3 - Letecké muzeum v Hanoji - Aero A.32 a jeho verze - Německá zimní kamufláž ve fotografiích - Zodolněné úkryty letounů na československých letištích. |
|
|
|
|
Podle mě ta kniha WAFFEN SS-ZBRANĚ SS Nepublikované fotografie 1923-1945 je z faktografického hlediska téměř nulová. Fotky možná pěkný, ale člověk si k nim může přimyslet v podstatě cokoliv. Vřele nedoporučuji foto knihy od Svojtky, kde téměř co foto, tak perla v popisu . Fotky zajímavý. Pokud bych hledal něco kvalitního k německé branné moci, tak nejlépe v zahraničí. Na druhou stranu waffenománie běží na plnou obrátku a zanechává i následky . |
|
|
|
|
croisier napsal v č. 2904: Lidi si to koupěj protože v regálu s druhou světovou najdou většinou právě takovýhle věci + před vánocema nikdo nemaj čas dlouho vybírat + tohle nevypadá zrovna jako náročný čtivo + sou tam ty obrázky.:o "Otázkou ovšem je, zda-li si to dotyčný koupí z podobného důvodu nebo kvůli krásné obálce se dvěma hrdinnými židobijci nesoucími vlajku s polorozpadlým kolovrátkem " |
|
|
|
|
kosic12 napsal v č. 2905: Přečti si články, potom starší příspěvky na téma co tě zajímá a pak sem piš nějaké své názory. "No tak téma WWII celkově, Východní fronta, zejména bitva o Stalingrad" |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2902: "Jaké téma tě zajímá? " No tak téma WWII celkově, Východní fronta, zejména bitva o Stalingrad |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2902: No čeče nemusí to tak být vždycky. Já mám třeba fotografické publikace velmi rád. Pokud se o něco zajímám na hlubší úrovni, tak je to samozřejmě pouze tak doplněk a to ještě ne vždy vítaný. Ale pokud se o něco zajímám zcela okrajově, pak je právě taková publikace zcela optimální. Prolistuješ, řekneš aha a zahodíš. V dnešní době ideální, ušetřím čas z okrajových témat na to, co mě opravdu zajímá."Sice tuto knihu neznám (a pravda, nechce se mi ji hledat po netu), ale z názvu vyplývá, že je to převážně fotografická publikace - to opět není pro studium dobrý začátek (popisky fotek jsou často zjednodušující a neuvedou tě do souvislostí). " Otázkou ovšem je, zda-li si to dotyčný koupí z podobného důvodu nebo kvůli krásné obálce se dvěma hrdinnými židobijci nesoucími vlajku s polorozpadlým kolovrátkem |
|
|
|
|
Tak já nevím, o čem tato konkretní kniha je, ale už jen podle názvu bych soudil, že bude spadat mezi ten typ literatury o Waffen SS, který tu tak výstižně popsal clark. Já si nicméně nemyslím, že by to bylo nějaké naprosté neštěstí - jen by si měl čtenář dokázat uvědomit limity které ta publikace má, a zachovat nějaký opatrný odstup. (A doporučovat pravděpodobně jedinou knihu kterou někdo k danému tématu přečetl je typicky začátečnická chyba.) |
|
|
|
|
kosic12 napsal v č. 2899: Já netvrdil, že to vyzdvihuješ ty, ale že se obecně SS vyzdvihují.
"Já SS nevizdvihuju. "
kosic12 napsal v č. 2899: Sice tuto knihu neznám (a pravda, nechce se mi ji hledat po netu), ale z názvu vyplývá, že je to převážně fotografická publikace - to opět není pro studium dobrý začátek (popisky fotek jsou často zjednodušující a neuvedou tě do souvislostí)."Jmenuje se WAFFEN SS-ZBRANĚ SS Nepublikované fotografie 1923-1945 od Christopher Ailsby" Jaké téma tě zajímá? To spíš bude lepší začátek, kdy tě někdo z nás může odkázat na kvalitní pramen. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
. Fotky zajímavý. Pokud bych hledal něco kvalitního k německé branné moci, tak nejlépe v zahraničí. Na druhou stranu waffenománie běží na plnou obrátku a zanechává i následky