Partyzáni

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
341-360 z 496
<< 15 16 17 18 19 20 21 >>
Po
curahee 13.8.2004 13:57 - č. 224
curahee
cinik napsal v č. 167:
"Myslím, že Moravcovi zpravodajské informace a naši dobrovolníci v řadách RAF a pozemního vojska zcela postačovali"
Tak to nepostačovali ani náhodou,jen tak na okraj jsme co se týče odboje proti okupantům v r. 41 byly na spojeneckém žebříčku na posledním místě.Bylo potřeba ukázat,že i my máme nějaký odboj,a zároveň,že ten odboj není pouze komunistický, tudíž pocházející jen ze SSSR!
Enigma 13.8.2004 09:37 - č. 223
Enigma To sem čekal ty alibisto!
Enigma 13.8.2004 09:32 - č. 221
Enigma Sem si musel trochu rejpnout!
Enigma 13.8.2004 09:28 - č. 219
Enigma
BRUNNER napsal v č. 217:
"Ten pán bol zabitý práve preto že chovanie väčšiny Českého národa už zaváňalo loajalitou...či sa Vám to páči páni alebo nie."


Když ti někdo bude šlapat na krk a ty budeš mít na rukou klepeta a nemůžeš tu nohu odrazit taky budeš v tu chvíli " loajální " ! Jakmile tlak trochu povolí a ty se můžes trochu nadechnout začneš tepřive přemýšlet jak z toho ven! To byl náš příklad v protektorátu!



Podstatně větší loajalitu pokud se to nedá nazvat " naprostým souhlasem " bych viděl na slovensku!
Enigma 13.8.2004 09:23 - č. 218
Enigma
BRUNNER napsal v č. 216:
"Hmm,ono ťažko ochrániš niekoho kto si zaumieni,že bude chodiť v kabriolete a po tej istej trase..."
Ano! To byl ten pocit naprosté neohroženosti! A na ten pocit také dojel! A nejen on.....
Enigma 13.8.2004 00:39 - č. 215
Enigma
Dzin napsala v č. 214:
" byl velmi důsledný a ctižádostivý a snažil by se ze všech sil, aby byly realizovány. A jeho možnosti rozhodně nebyly malé."


Ale s tím já souhlasím! Měl v plánu likvidaci, přemístění, vraždy přvýchovu většiny l občanů " ČR ". Vše ale bylo plánováno tak že se to i po jeho smrti odehrávalo stejně a naopak s větší aktivitou a razancí pro kteroužto měli v rámci jeho smrti důvod!

Ano možná jen těch " ďábelských plánů ubylo " protože některé svinstva dovedl vymyslet jen ON!

Dzin napsala v č. 214:
"Odešla velmi mocná a vlivná postava "
Souhlas! Ale !
Dzin napsala v č. 214:
"Když zemřel a byl nahrazen, už nebyl nahrazen jedním člověkem, ale několika."


Nepochybně tedy víš o které lidi jde! Ovšem tito lidé, držejíce se Heydrichových předpisů, a právě proto, že jich bylo více na určitý " region " prováděli v rámci svých nemalých pravomocí, které do té doby měl je Heydrich s mnohem většín razancí a důrazněji, než mohl Heydrich sám v rámci podřízených jako takových!

tedy opravdu nemohu souhlasit s :
Dzin napsala v č. 214:
"Odešla velmi mocná a vlivná postava a její místo zůstalo defakto prázdné."
Dzin 13.8.2004 00:17 - č. 214
Dzin Enigma: (213)
- Já si naopak myslím, že jeho smrt přinesla úlevu. On nastolil úplně jiné pořádky. Když byl zabit, sice to vyolalo odvetné opatření, ale to bylo víceméně krátkodobé a po jejich odezvučení už Heydrichův kurz nebyl nabrán. To víceméně souvisí i s druhou odrážkou, sice byl megaloman a je otázkou, jak by jeho pokyny byly realizovány, ale on byl velmi důsledný a ctižádostivý a snažil by se ze všech sil, aby byly realizovány. A jeho možnosti rozhodně nebyly malé.

- Právě že nebyl zase tak nahraditelný. Postavení SS bylo dáno do určité míry právě ním a jeho akcemi. Mohli bychom ho směle přirovnat k hybné síle SS. Právě že nebyl jenom exekutorem či katanem. Byl jedním z těch, kdo tvořili. On měl moc rozhodovat, která buď plynula z jeho pravomocí, nebo z jeho kontaktů. Když zemřel a byl nahrazen, už nebyl nahrazen jedním člověkem, ale několika. Odešla velmi mocná a vlivná postava a její místo zůstalo defakto prázdné.
Enigma 12.8.2004 23:26 - č. 213
Enigma
Dzin napsala v č. 212:
"Útlum odboje vyvolala i Heydrichova aktivita. "
No to já vůbec nepopírám! V tomhle byl Heydrich jednička! Jeho předtucha a instinkt byli nenahraditelné! Nicméně plány s protektorátem po něm zůstaly a jen bychom se dohadovali jak je K.H.Frank realizoval! Niméně ani jeho smrt nepřinesla žádnou úlevu! V tom se snad shodnem ne?
Dzin napsala v č. 212:
"Ale nebyly realizovány. Rozhodně ne v časovém horizontu, jakém chtěl vše udělat Heydrich."
Dnes je jasné že ani nemohly být realizovány! Heydrich byl hlavně megaloman!
Dzin napsala v č. 212:
"Uvědom si, co měl Heydrich v plánu v Protektorátu a co se z toho nakonec uskutečnilo?"


Snad se nemusíme poučovat o Heydrichových plánech mit Bohmen und Mahren!

Dzin napsala v č. 212:
"Jeho odstranění navíc nebylo jen v rovině Protektorátu."
Ano! Oba víme co s ním měl Hitler v plánu a kam měl nastoupit po realisaci a doplánování všech akcí v protektorátě!?
Dzin napsala v č. 212:
"Sice byl nahraditený, ale ne zcela nahraditelný."
Naprosto nahraditelný! Můj názor! Byl jen tím exekutorem, kterým mohl být každý jiný v jeho postavení! PLÁNY BYLY JASNÉ!!!
Dzin 12.8.2004 23:10 - č. 212
Dzin Enigma: (211)
- Útlum odboje vyvolala i Heydrichova aktivita. Stejně tak za něj byl i masakr Čechů, následné akce byly jednorázového charakteru.
- Uvědom si, co měl Heydrich v plánu v Protektorátu a co se z toho nakonec uskutečnilo?
- Ale nebyly realizovány. Rozhodně ne v časovém horizontu, jakém chtěl vše udělat Heydrich.Jeho odstranění navíc nebylo jen v rovině Protektorátu. Pod Heydricha spadala daleko větší agenda a on jí citelně scházel. Sice byl nahraditený, ale ne zcela nahraditelný.
Enigma 12.8.2004 23:05 - č. 211
Enigma Dzine!! I když si tebe vážím jakožto kvalitního debatéra dovoluji si ti oponovat!
Dzin napsala v č. 210:
" Atentát na Heydricha byla jedna z největších operací odboje za WW2 vůbec"
Ano to bylo podle mě hodně málo na to jakou reakci vyvolali! Masakr čechů a naprostý útlum odboje! Nikde jsem nenabyl pocitu " že to zvedlo odpor vůči této diktatůře " a taky to to nikdo takto nepresentoval!
Dzin napsala v č. 210:
"Ty, co akci pomlouvají, uvědomte si, co měl v plánu a jaká byla jeho schopnost své plány uskutečňovat, v tomhle byl "typicky německy" přesný."
Není pochyb že tyto akce se prováděli dále a s naproto větším měřítkem!!! Tedy kde je ten prospěch z jeho smrti??? Naopak represe se zdvojnásobily protože měly nacisté veliký důvod!
Dzin napsala v č. 210:
"Kdyby zůstal živ, pravděpodobně by na Český národ a odboj (a nejen na ně, ale ve všech směrech jeho působnosti, která byla značná) dopadla daleko větší pohroma, než po jeho smrt!
Všichni věděli co má za umysly viz. pražská konference. Nicméně jeho smrt nic v plánování a zacházení k lepšímu nezměnila! Plány zůstaly stejné tedy efekt nulový!
Dzin napsala v č. 210:
"Jeho odstranění jednoznačně bylo prospěšné, protože Heidrich byl velmi schopný a cílevědomí, byl schopen velmi důsledně uskutečňovat své plány a tím že byl zabit, bylo provádění těchto plánů narušeno. "
Dzine seš kvalitní znalec ale dávej bacha na ten pravopis "Heydrich" = y , cílevědomý jako mladý tedy s y!!!
Dzin 12.8.2004 22:36 - č. 210
Dzin Atentát na Heydricha byla jedna z největších operací odboje za WW2 vůbec. Tím, že byl odstraněn byla zasazena drtivá rána německé prestiži a propagandě (nedokázala ochránit jednoho ze svých nejpřednějších mužů a ukázalo se, že jednak okupované země nejsou tak loajální a jednak že "banditi" nejsou tak bezmocní a bezvýznamní, jak se tvrdilo). Celkově i prestiž československého odboje ve světě stoupla, daleko více, než to mohl zařídit úspěch našich letců a jiné, byť prospěšné akce. Jeho odstranění jednoznačně bylo prospěšné, protože Heidrich byl velmi schopný a cílevědomí, byl schopen velmi důsledně uskutečňovat své plány a tím že byl zabit, bylo provádění těchto plánů narušeno. Byl sice vystřídán, ale lidmi, kteří nedosahovali jeho formátu. Kdyby zůstal živ, pravděpodobně by na Český národ a odboj (a nejen na ně, ale ve všech směrech jeho působnosti, která byla značná) dopadla daleko větší pohroma, než po jeho smrti. Ty, co akci pomlouvají, uvědomte si, co měl v plánu a jaká byla jeho schopnost své plány uskutečňovat, v tomhle byl "typicky německy" přesný. Jeho odstranění bylo jednoznačným přínosem.
Enigma 12.8.2004 15:39 - č. 209
Enigma Ano.Už tehdy to byla příprava na případné převzetí poválečné vlády komunisty! Slabina byla právě v tom že se tyto dvě skupiny nedokázali pořádně domluvit a ucelit tak domácí i zahraniční odboj. Ale to je zas na jinou debatu!
Enigma 12.8.2004 15:11 - č. 207
Enigma Gotwald: "Tento Benešovský akt má na svědomí tisíce nevinných životů. My komunisti takto nepřemýšlíme. Proč s námi tuto akci nekonzultoval?"



Tohle řekl člověk který po válce zamordoval také nemalý počet lidí!
Enigma 12.8.2004 15:06 - č. 204
Enigma A měl pravdu....
Enigma 12.8.2004 15:03 - č. 201
Enigma Sorry ale nic takového se však nestalo. Takže akce vyzněla v nivěč!
Enigma 12.8.2004 14:20 - č. 199
Enigma
cinik napsal v č. 198:
"vyhození do vzduchu nějakých kasáren, továrny či vlaků by taky bylo vojenskou akcí a asi by nevyvolalo takové persekuce"
Přesně. A dle mého soudu by byly tyto akce mnohem prospěšnější než zastřelení jednoho pohlavára. Neříkám, že se podobné akce neděli, ale jedná se o četnost těchto obranně prospěšných akcí i když nepopírám, že v tvrdě hlídaném protektorátu to byl asi velký problém co se týče organisace těchto akcí. Gestapo se činilo a zpřetrhávalo ruzné napojení na odboj. Proto nepovažuji atentát na Heydricha za nějak zvlášť prospěšný. Spíše právě naopak to zvedlo a upoutalo pozornost německých policejních a exekučních sil na odboj a obyvatelstvo vůbec! Pak nastal teror nejhrubšího zrna!
cinik 12.8.2004 12:59 - č. 198
cinik Ehm...

1) informace přicházeli z protektorátu

2) vyhození do vzduchu nějakých kasáren, továrny či vlaků by taky bylo vojenskou akcí a asi by nevyvolalo takové persekuce.
czStein 12.8.2004 11:05 - č. 197
cinik napsal v č. 181:
"Moravcovo zpravodajství a naši letci v bitvě o Anglii byly dle mého soudu mnohem lepší počiny..."
Jenže nám chyběla nějaká akce přímo na našem území. To že pár našich lidí uteklo a bojovalo v zahraniční armádě nemohlo v žádném případě nahradit ozbrojenou akci odporu proti okupantům uskutečněnou na našem území. A to je to, oč tu šlo.
Enigma 12.8.2004 11:02 - č. 195
Enigma
karaya1 napsal v č. 189:
"Enigma: Ano jistá positiva to mělo to nepopírám, ale negativ na tom vždy najdu méně! Hmm... To si trochu protiřečíš, ne? "
Aha teď sem si toho všiml! Sorry!
Enigma 12.8.2004 10:56 - č. 194
Enigma Ano jen si nejsem jisty zda to byl i tento případ!
341-360 z 496
<< 15 16 17 18 19 20 21 >>
Po