Nacisté - Hitler, Goebbels, Himmler, Göring…

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
641-660 z 669
<< 30 31 32 33 34
Po
WOLF33 9.3.2004 15:53 - č. 29
myslim ze hitler byl dokonaly manipulator... dokazal sfanatizovat cele miliony... co v tom bylo nevim ... magie lidska hloupost nebo neco jineho nevim... kazdopadne to byla svine
Hyazint 9.3.2004 15:43 - č. 28
Hitler byl možná nicmoc řečník, ale měl nějaké zvláštní sugesční schopnosti, kterýma si uměl získat většinu lidí(včetně části důstojníků Wehrmachtu). Dokonce vyslance Společnosti národů.
HARM 2.9.2003 19:44 - č. 27
Práveže z profesionálneho hľadiska to dobrý rečník nebol. Príliš veľa a dlho hovoril, opakoval sa, ... To, že hovoril lži, to je nepodstatné, pretože podľa psychológov v dave sa zračí hlúposť, masa je ľahko ovládateľná, pokiaľ rečník viel, ako na to. Dôležitá je forma, akou sa prejav podá. Hitler bol ale veľmi chytrý, pretože vedel, čo hovoriť, využil náladu panujúcu v Nemecku. A čo sa týka toho štátnika, to tiež pochybujem. Štátnik vie urobiť pre národ to najlepšie, ale Hitler to nespravil. Nie preto, že prehral vojnu, ale preto, lebo do vojny vôbec šiel. Samozrejme, vzhľadom na podstatu nacistického režimu do vojny ísť musel, pretože nacizmus by v mierových časoch nemal šancu prežiť.
Gelli 2.9.2003 17:19 - č. 26
Germanic: Mám doma jednu celou videokazetu s Hitlerovými projevi ale porad s tebou nemuzu souhlasit, ze to byl dobry recnik, recnik ale v jakem slova smyslu? Vzdyt jeho propaganda nebyla o nicem jinem nez o lzi? A sam to o sobe tvrdil. Cetl jsi nekdy Mein Kampf? Je to mizerna knizka a prave v ni je napsan jede Hitleruv citat: " Velka masa naroda se snadneji stane obeti velke lzi nez male". K tem bezdomovcum. No je sice pravda, ze Hitler dal mnoha lidem praci, ale za jakou cenu? Vzdyt dal prikaz k zabiti cca 3,5 mil.zidů a ti bezdomovci jak ty rikas nemeli ani tolik odvahy aby se mu postavili. No precti se treba knizku Holocaust, je to o soudnim preliceni Karla Wolffa, verim ze ho dobre znas. Ale nechci te soudit, je to tvůj nazor, je take pravda, ze na nem neco byt muselo, kdyz ho ten narod slepe nasledoval, ja jenom doted nemuzu pochopit co.



Jinak clovekem, ktereho si opravdu vazim, je Rommel. Skoda ho.



Stc: a pro blaho sveho lidu toho moc neudelal. Snad jen pro blaho Waffen- SS.
stc 19.6.2003 17:33 - č. 25
Germanic: Nemůžu s tebou souhlasit. Nejlepší státník nepošle na jatka celý svůj národ a to právě Hitler udělal. Možná byl jeden z nejlepších řečníků ale dobrého státníka nedělá jen řečnění. Spíš to co udělá pro blaho svého lidu...
Germanic 19.6.2003 17:13 - č. 24
Adolf Hitler, postava jež zná snad každý..... Podle mě to by l nejlepší řečník na světě, můžu posoudit mám cca 50 Fuhrerových projevů. Z hlediska kariéry, vynikající! Kolik lidí se z bezdomovce a malíře obrázků dostalo až na nejvyžší místo státu?! Nechci tady něco propagovat, ale je to tak! Četl jsem o něm nespočet Knih a viděl hodně dokumentů, když ho uslyšíte plameně řečnit, tak již nechcete jinak... Jen škoda těch zbytečních obětí, byl by to ten Největší státník...
Glynwed 16.6.2003 13:53 - č. 23
Glynwed Tak teď si připadám, jako bych stál v divadle na jevišti, někdo do mě šťouchal dlouhým bydlem a říkal mi: "Tvař se přirozeně a bav lidi." Svůj názor na tuhle skupinu jsem již řekl: Naštěstí jsou všichni mrtví (narozdíl od páprdů komunistickejch, co je člověk nedostane ani k soudu, viďte soudruhu Grebeníčku ). Jediný na co jsem zareagoval byly události kolem smrti A.H. a umístění bunkru, o které jsem se zajímal v souvislosti s bitvou o Berlín, a které v tvém podání byly trochu zkreslené. Jinak nemám proč bych o těchto lidech vedl sáhodlouhé diskuze. A podle reakcí (nebo spíše bez nich) ostatních to vypadá, že nejsem sám. Takže Berio, vypadá to, že na rozproudění diskuze jsi tu zůstal sám. Zkuz třeba napsat něco o tom jak zemřel Ádův táta, nebo popiš nějakou historickou událost z jeho života. Většinu z nich si určitě rád přečtu. Jinak, mrkni se i na jiný témata. Určitě diskutujeme i o něčem jiném, než o tom co jsi zrovna napsal.
Beria 16.6.2003 12:42 - č. 22
Co kdyby jste se pokusili diskutovat samy od sobe. Vy vždy diskutujete jen o tom co napíšu.
Beria 28.5.2003 14:22 - č. 21
Glynwede mé názory na vývoj života byla jen polemika a námě k diskusy. Já si ale pořád myslím, že Hitler byl neposkvrněný člověk, který se vyvíjel podle doby, která v letech jeho života panovala. S antisemitismem se Hitler opravdu nenarodil na tom se snad shodnem všichni ne? Antisemitismu Hitler pochyti z atmosfery, která tu byla.

A ohledě četby historické literatury
Já historickou literaturu čtu a to podle mého mínění docela dost. Hitlera respektive jeho životopis do konce 1.světové války znám tak dobře by ti ho mohl ocitovat od základní školy po Hitlerovo vstoupení do objasňovacího kursu jako důstojník. A co se tíče Hitlerova života za 2.světové na tom nejsem zas tak špatně. O Mein Kampf jsem zájem, protože mám zájem dozvědeť se o hitlerový myšlenkách a ne proto, že by byl nacista.
pawel 27.5.2003 20:46 - č. 20
glynwed: diky za info! tak tam sem 11.4. chlastal krabicovy vino a cumel na frontu do Reichstagu
Glynwed 27.5.2003 15:01 - č. 19
Glynwed Člověk nemusí mít Mein Kampf nebo bejt nacista aby něco věděl např. o Berlíně v r. 1945 nebo o Hitlerově sebevraždě. Stačí si třeba přečíst už dost starou knihu od Trevora-Ropera poslední dny A.H., vzít si k ruce mapu Berlína (klidně i z dob DDR) a člověk má celkem přehled. Nebo si přečíst paměti sovětských generálů (Žukov, Čujkov,...).

Berio, nevím přoč si myslíš že Hitler byl slušnej člověk kterej se "skazil", ale rozhodně čti trochu víc historické literatury. Nemyslím to nijak zle, před pár lety jsem měl taky trochu jiný názory než mám teď.
Beria 27.5.2003 14:43 - č. 18
tak já se neviš omlouvám za ten bunkr pod postupimským náměstí, a to na základě týto otázky:
Glynwed napsal v č. 11: "Jaks třeba přišel na ten bunkr pod Postupimským náměstím?"
tak jsem nabral dojmu, že jsem se splet a napsal zmíněnou omluvu v č.12 a on tam ten bunkr opravdu je. Čili mě splet a dohnal k omluvě Glynwed. (nic ve zlým jseš autor největšího počtu článků)
Beria 27.5.2003 14:29 - č. 17
Pánové takovýto rozruch jsem ani nečekal. Kvůli jedné špatné informaci takovou informační explozi. Opravdu skvělé.

Glynwedovy - Postupimský náměstí je opravdu v berlíně? Mě to přišlo divný, žě by těla Hitlera a Braunový vezli tak daleko. Fakt díky za informace. Vidím, že se v Berlíně vyznáš a mislím, že by si mohl mít i nějaký ty německý věcičky. viz např: starý knihy z propagandistickým tématem nebo i třeba i "Mein Kampf" pokud máš opravdu nějeký knihy nebo cokoli jiního z 2.světový války máš nebo můžeš sehnat napiš.
Glynwed 27.5.2003 08:44 - č. 16
Glynwed to pawel: Voßstraße i Wilhelmstraße se jmenujou pořád stejně, jen z Hermann-Göring Straße se (kdoví proč) stala Ebertstraße. Jinak je to kousek od Brandenburger Tor (na jih). Ale najdeš tam jenom velkou zelenou plochu. Neue Reichskanzlei je zbořený a všechen mramor poslužil rusům k vybudování památníku v Treptower Park. Ale ten bunkr tam pod tím hřištěm ještě je - samozřejmě se zasypanejma vchodama .
pawel 26.5.2003 21:33 - č. 15
Glynwed: hele, ja cas od casu do Berlina jezdim, nemas nahodou prehled jak se ty ulice menujou ted? Ze bych to tam osefoval...
Glynwed 26.5.2003 16:23 - č. 14
Glynwed to Beria: Ten bunkr byl v Berlíně pod Říšským kancléřstvím mezi ulicemi Hermann-Göring Straße, Voßstraße a Wilhelmstraße. Postupimský náměstí není v Postupimy, ale taky v Berlíně, cca 250 m na jih od křižovatky Hermann-Göring Straße a Voßstraße.
Beria 26.5.2003 13:24 - č. 13
příště bude svtba Hitlera s Brunovou
Beria 26.5.2003 13:18 - č. 12
Jo já vym moc se omlouvám za ten bunkr pod postupimský náměstím. Dnes už vím, že byl pod Berlínem. vzláště se omlouvá Glynwedovy,který to poznal. sorry...
Glynwed 19.5.2003 12:03 - č. 11
Glynwed to Beria: OK, ale potřebuju k tomu silnej impuls. Jaks třeba přišel na ten bunkr pod Postupimským náměstím?
Beria 19.5.2003 11:48 - č. 10
nechcete se konečně probrat!
641-660 z 669
<< 30 31 32 33 34
Po