Dobové filmy 2. www

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1-4 z 4
Po
Ondřej Veverka 24.1.2020 20:25 - č. 4
Kontaktuj Národní filmový archiv - tam ti filmy vyčistí a za symbolickou cenu digitalizují ve velmi vysokém rozlišení. Jen to asi nějakou dobu potrvá, protože tam mají narváno. Dokonce ani jejich vlastní archiv ještě není zdaleka digitalizovaný. Připadá mi, že tam postupně čekají na zájemce, kteří si v rámci výroby nějakého filmu (jako já) zažádají o rešerši po určitých materiálech (archiváři pak nějakou dobu brouzdají v archivech a hledají filmy spjaté s požadovaným tématem) a následnou digitalizaci, kterou je samozřejmě nutno zaplatit i přesto, že to jsou materiály v jejich vlastnictví. Ale stojí to za to.
Glynwed 17.12.2019 18:27 - č. 3
Glynwed Určitě se obrátit na Vojenský ústřední archiv. Mohli by mít zájem o odkup a ty filmy určitě budou potřebovat odbornou údržbu.
Honda 14.12.2019 09:31 - č. 2
Určitě to k něčemu je.
Můžete ty filmy jednoduše při promítání natočit digitální kamerou(kvalitní) a dát je na YouTube.
Pak sem dejte odkaz a my(diváci) Vám budeme vděční!!!

Můžete to zanést do nejbližšího muzea,nebo do starožitnictví.
Dostanete za to nějaké prachy a pokud
to shlédne nějaký znalec a ukáže se, že jsou to unikátní záběry tím líp.

Ta promitačka funguje? Asi ne co! ? Po drobné údržbě, vyčištění, promazani,
případně výměně drobného dílů by mohla.

Kališ 13.12.2019 15:05 - č. 1
Zdravím, našel jsem asi 20 starých dobových filmů na 8mm. filmu z 2. světové. Jedná se asi o německou propagandu. Jsou tam záběry z obsazení Hradčan německou armadou, fronta v Rusku, Belgii, Francii atd. Je tam nějaká technika, lodě, tanky, letadla a spoustu dalšího. Chci se zeptat jestli to k něčemu je a jakou to má asi hodnotu. Filmy jsou v původních krabičkách, dokonce mám k tomu i promítačku. Díky za rady.
1-4 z 4
Po