Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
|
|---|---|
|
asi sme mohli mít o něco víc tanků, než jich v roce 1938 bylo, ale byl jejich počet tak tragicky nízký? Kvalita byla dobrá. |
|
|
|
|
Inu, vždyť je to jen co by kdyby. Za určitých podmínek by to šlo splnit. Souhlasím, že by to nebylo lehké... Je to stejně jen co by kdyby |
|
|
|
|
Algernon napsal v č. 2330: "Kolik LT-35 jsme (řekněme v září 1938) měli? " 300
Algernon napsal v č. 2330: YAMOTO chtěl 1000 "Kolik bys jich chtěl mít — řekněme v září 1938?" |
|
|
|
|
Já neříkám, že by to bylo jednoduché, ale nebylo to nereálné...mohutné investice do rozšíření výroby atd., jistě, ale byla by to otázka nejvyšší důležitosti... |
|
|
|
|
Algernon napsal v č. 2327: otázka priorit "problému výrobních kapacit" |
|
|
|
|
Algernon napsal v č. 2323: to těžko "Předpokládáš snad, že lze zkonstruovat LT-35 (či B-35, B-72) o 2-3 roky dříve (minimálně) než v reálu byly, pouhou změnou priorit?" |
|
|
|
|
První LT 35 byly odebrány v prosinci 1936, Škodovka je dodala do dubna 38, ČKD již v roce 1937. |
|
|
|
|
Mluvíme o jiné situaci, než jaká byla...o situaci, kdy by tanky a spol. byly na jiném stupni priority. |
|
|
|
|
znovu - od kdy se dodávaly Lt 35 a kolik jich bylo možno dodat měsíčně - já nevím, třeba by se těch 1000 stihlo? |
|
|
|
|
Malá podpora, malé priority, k tomu vývoz, přednost by dostala samozřejmě naše armáda...nemyslím, že by bylo tak nereálné mít cca 1000 tanků v 1938 a co je důležitější, mít pro jejich použití správnou strategii, taktiku, výcvik... |
|
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2313: dobře, ale v klidu - kdy se začaly dodávat eLtéčka 35 do armády a kolik měsíčně jich mohlo bejt vyrobeno? Protože krom eLtéček 35 nic jinýho pořádnýho pancéřovanýho sme neměli. "mě šlo spíš o ty tanky a věci s tím spojené" |
|
|
|
|
DG napsal v č. 2311: "Fuky, mně je jedno, kdo z vás to byl, ale vytáčí mě, že zrovna někdo z vás má tu potřebu se takto realizovat. Toť asi poslední slovo k tématu, jelikož pokračovat v jakékoliv diskuzi za podobných podmínek nemá smysl a je to pod mojí úroveň..." hele, poslední máš dvojku a před tím jedničku tak o co ti jde. Nehledě k tomu, že to co naznačuješ mě vážně uráží!!! |
|
|
|
|
DG napsal v č. 2307: já sem dnes dostal dvojku od někoho heč "Á, tak efekt už se dostavil, hodnocení klesá, tak si to hoši užijte. Beton je holt tabu a běda tomu, kdo by ho chtěl zpochybňovat..." holt někdo pochopil jak se věci mají. tímto neznámemu díky |
|
|
|
|
Algernon: mě šlo spíš o ty tanky a věci s tím spojené. U letadel do značné míry souhlasím, ostatně na rok 1938 to vybavení tak tragické nebylo, ač to mohlo být o něco lepší...jiná věc je taktika, využití... Nemluvě pak o PVO... |
|
|
|
|
DG napsal v č. 2311: Promiň, ale mě jsi tímhle teda fakt urazil. "Fuky, mně je jedno, kdo z vás to byl, ale vytáčí mě, že zrovna někdo z vás má tu potřebu se takto realizovat. Toť asi poslední slovo k tématu, jelikož pokračovat v jakékoliv diskuzi za podobných podmínek nemá smysl a je to pod mojí úroveň..." |
|
|
|
|
Fuky napsal v č. 2308: Fuky, mně je jedno, kdo z vás to byl, ale vytáčí mě, že zrovna někdo z vás má tu potřebu se takto realizovat. Toť asi poslední slovo k tématu, jelikož pokračovat v jakékoliv diskuzi za podobných podmínek nemá smysl a je to pod mojí úroveň... "To myslíš vážně? Snad mě znáš, ne?" |
|
|
|
|
DG napsal v č. 2302: Víš kolik jsem já nezaznamenal odpovědí? :o) "Nějak jsem nezaznamenal odpověď, takže ještě jednou..." |
|
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2305: Odpusť, ale mluvíš absolutně od cesty....
"Fuky, 2294: Moderní strategie a taktika pro použití tanků a letectva...to nic není? To zcela jasně ukazuje, že by bylo nutné reorganizovat, přezbrojit, změnit výcvik atd. atd."
DG napsal v č. 2307: "Á, tak efekt už se dostavil, hodnocení klesá, tak si to hoši užijte. Beton je holt tabu a běda tomu, kdo by ho chtěl zpochybňovat..." To myslíš vážně? Snad mě znáš, ne? |
|
|
|
|
Á, tak efekt už se dostavil, hodnocení klesá, tak si to hoši užijte. Beton je holt tabu a běda tomu, kdo by ho chtěl zpochybňovat... |
|
|
|
|
Algernon, 2303: jenže jaké byly priority pro vývoj atd., o to jde... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?