Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
|
|---|---|
|
Vy experti, proč mě neopravíte, když napíšu blbost? Krychelná pevnost betonu byla ŘOPem předepsána ne na 350kg/cm2, ale na 450kg/cm2 !! |
|
|
|
|
mbbb napsal v č. 3080: Nemám po ruce literaturu"bylo dosahováno taky ale byla dosahována pevnost pod 200 kg/cm2 u Lo se poměrně běžně nedosahovala požadovaná hranice pevnosti" jenže se taky poměrně běžně přesahovala |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 3078: bylo dosahováno"že by 700kg na cm2" taky ale byla dosahována pevnost pod 200 kg/cm2 u Lo se poměrně běžně nedosahovala požadovaná hranice pevnosti |
|
|
|
|
Krtek2 napsal v č. 3074: Aha, nenapsal jsem to jednoznačně, myslel jsem proti SSSR."A proti komu? " |
|
|
|
|
Perry napsal v č. 3076: "několikanásobně překročili njnižší povolenou hodnotu kvality betonu..." že by 700kg na cm2?! S tím jsem se ještě nesetkal Bylo dosáhováno tuším i kolem 600kg, ale 700 a víc snad dosaženo nebyloPS: a vidím, že jsi to už upravil |
|
|
|
|
Langos napsal v č. 3073: moc se mi nechce věřit že by Německo bojovalo společně se SSSR"VB, Francie a Německo by bojovalo společně se SSSR." |
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 3071: jo to jsem se u toho taky dost zasmál"Reaguji na slova kvalita betonu. hahaha Proč vraceli stavitelé peníze za špatně odvedenou práci??? proč pevnost betonu měla být 510-480 kg/ cm3 a v hodně případech byla 350-210 kg/cm3?Viděl jsem na vlasní oči tuto kvalitu (nejhoší hřeben na Sušině Hynčice pod Sušinou, tam se dala strčit ruka po zápestí pod armatury)!!!!" když jsem četl knihu Zapomenutí Hraničáři od E.Stehlíka tak tam kpt. žen. Ing.Adolf Benda říká že když posílali vzorky do Prahy tak o dost překročili nejnižší povolenou hodnotu kvality betonu... |
|
|
|
|
Langos napsal v č. 3072: Tak to pak jde skutečně těžko říct....
"Jaký byl vůbec stav německý armády?"
Langos napsal v č. 3073: To by mělo být udrženo v prvé řadě územními ústupky a hlavně Sovětským svazem. Maďarsko by se do války nepouštělo, rozhodně ne v první fázi, ale nejspíše až když by byl stav jasný, dále by bylo drženo Malou dohodou (Rumunskem určitě)."Kdyby se tedy na stranu Německa připojilo Polsko " Ale opět točíme dokola stejné myšlenky a fakta |
|
|
|
|
Perry napsal v č. 3067: I když tohle je opravdu velká doba. To spíš v případě, že bychom se ubránili prvnímu útoku a Němci by doplnili síly a vtrhli by pak na nás s větší silou nebo kdyby se k nim opravdu připojila Británie a Francie, což podle mě asi nehrozilo."až do května 1939..." Možná že by 2. světová začala už tehdy v roce 1938. Kdyby se tedy na stranu Německa připojilo Polsko a Maďarsko a nám by možná pomohl Sovětský svaz, Jugoslávie a Rumunsko, to by teprve začalo. Nakonec by se mohlo stát, že VB, Francie a Německo by bojovalo společně se SSSR. |
|
|
|
|
Streso napsal v č. 3069: Je jedno, čemu věřím, akorát lze jen těžko říct, jak by to asi dopadlo."Ty tomu snad věříš? " Jaký byl vůbec stav německý armády? |
|
|
|
|
Tohle mě pobavilo:
Reaguji na slova kvalita betonu. hahaha Proč vraceli stavitelé peníze za špatně odvedenou práci??? proč pevnost betonu měla být 510-480 kg/ cm3 a v hodně případech byla 350-210 kg/cm3?Viděl jsem na vlasní oči tuto kvalitu (nejhoší hřeben na Sušině Hynčice pod Sušinou, tam se dala strčit ruka po zápestí pod armatury)!!!! Požadovaná hodnota byla 350kg/cm2 ne krychlový. Kvalita betonu byla jedna z nejlepších na světě co se týče pevnosti. A s tou armaturou to mi nějak uniká, pán to asi osobně zkoušel |
|
|
|
|
Perry napsal v č. 3067: Ja si myslím, že by to tak dlho netrvalo...teda v prípade, ak by nám nikto nepomohol... "Docela mě tam zaskočilo že bychom se byli schopni sami bránit až do května 1939..." |
|
|
|
|
SK:Docela mě tam zaskočilo že bychom se byli schopni sami bránit až do května 1939... |
|
|
|
|
www.palba.cz/viewtopic.php?t=1243&highlight= |
|
|
|
|
Janku, je vidět že ti chybí základní informace, takže si můžeš prostudovat např. dokumenty: www.fronta.cz/dokumenty/mnichovska-krize |
|
|
|
|
janek napsal v č. 3063: www.fronta.cz/forum.php?sekce=pravidla, zvláště bych doporučil přečíst ještě jednou toto:
"myslím kdyby jsme se bránili tak by to možná cosi němcom udělalo. jakýsi borec říkal že jsme tu válku rozpoutali my. ___co je na tom pravdy "
Než založíte nové téma, než se na něco zeptáte, zkuste nejdříve projít starší témata a využít funkci Hledej. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ono to s tou zahraniční pomocí bylo asi hodně na vážkách. Asi nejlepší okamžik byl 23. 9. 1938. viz. www.fronta.cz/dokument/zaznam-jednani-cs-vla... Možná by stačilo v tu chvili Hitlera jen nějak šikovně vytočit, aby mu ruplo v palici tak, že by se v Mnichově s Británií a Francií nepohodl. Možná úkol pro tajnou službu. |
|
|
|
|
|
Já bych řekl, že žádný z těch mocností,které si zde Krtku uvedl, by nešla do války kvůli nějakému Maďarsku. |
|
|
|
|
Krtek2 napsal v č. 3059: itálie se vůbec takhle brzo do žádného konfliktu hrnout nechtěla...je možné že by se v roce 1938 ještě držela zpátky...měla plány s Lybií,popř.Albánií... "maximálně by se do války zapojily další mocnosti (Itálie," |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?
Krychelná pevnost betonu byla ŘOPem předepsána ne na 350kg/cm2, ale na 450kg/cm2 !!
jenže se taky poměrně běžně přesahovala
S tím jsem se ještě nesetkal