Odstřelovači
|
|
---|---|
To jsem vůbec neznal, ale je to docela dobré. | |
|
|
Americké "Opilecké historky" se občas věnují i druhé světové válce.
Zde o odstřelovačce Ljudmile Pavličenkové (sympatické, že se aspoň pokusili správně vyslovit její jméno):
|
|
|
|
Worchester napsal v č. 467: Někde sem četl že rekord je 2475m (2707yardů), britský voják v listopadu 2009 zastřelil v Afghánistánu dva Talíbance (puškou AWM .338 Lapua Magnum) www.youtube.com/watch?v=HOxfryZZji4&feat... "Nedávno jsem se dozvěděl, že prý roku 2004 padl v Íráku odstřelovačský rekord. Zásah do lidského těla ze vzdálenosti 2500m z odstřelovací pušky ráže .50Br.(zřejmě z pušky ze série Barrett) a to z rukou amerického vojáka. Sice puška s tímto nábojem je ideální pro střelbu až do 1500m, ale 2500m považuji za nemožné. Nevíte o tom něco bližšího? " |
|
|
|
Vladimír Šilhán napsal v č. 137: BTW - asi už nepodstatnej detail (však von to někdo smaže)-"Ve filmu Full Metal Jacket používala vitkongská sniperka dokonce AK-47 bez optiky" www.youtube.com/watch?v=-8VB2QEVAc0 vona to byla vz. 58, ne kalašnikov. Bez optiky. A vzdálenost nebyla ňák zásadní |
|
|
|
alder napsal v č. 501: No ja sem zase slyšel že na potrvzeni zasahu potrebovali sice vojaky nebo dustojnika ale fungovalo to takto u RUSU.Opravdu nevím.ALe zajímalo by mně jak to udělal ten kdo byl sám protože mu třeba zajmuli jednotku..."zdravim...mam otazku: nemci pry potrebovali pro potvzeni zasahu jednoho svedka dustojnika nebo dva vojaky. Je to pravda? Jestli ano fungovalo to i u rusu?" Ovšem vím na sto procent že nemusel byt svědek když se donesla známka.... |
|
|
|
zdravim...mam otazku: nemci pry potrebovali pro potvzeni zasahu jednoho svedka dustojnika nebo dva vojaky. Je to pravda? Jestli ano fungovalo to i u rusu? | |
|
|
Willi napsal v č. 496: kromě "okrem" |
|
|
|
Ero napsal v č. 495: Nebudeme tu paušalizovat,že ne?! "Waffen-SS sice byla " |
|
|
|
Koukám, že Zajcevův souboj s německým sniperem je tu stále velmi populární. Náhodou jsem narazil na článek o jiném neméně zajímavém odstřelovačském duelu, k němuž došlo za první světové války.www.lighthorse.org.au/Pershist/billsing.htm | |
|
|
Willi napsal v č. 496: No nic, hlavně že si rozumíme "a to okrem som nezistil čo je :) po česky" |
|
|
|
To mi je jasné...ale keby...no nič...ďakujem za vysvetlemie...a to okrem som nezistil čo je :) po česky | |
|
|
Willi napsal v č. 494: V jednom článku jsem četl výpovědi nejlepších německých odstřelovačů a všichni byli od Wehrmachtu. Waffen-SS sice byla elita, ale co do počtu lidí se s wehrmachtem zdaleka nemohla měřit. Už z toho logicky vyplívá, že WH musel mít odstřelovačů víc "myslíš že vo wehrmachte ich bolo viac? Však SS bola elita, tam ich podľa vštkého malo byť viac nie?" A ikdyž W-SS byla elita neznamená to, že potřebovali snipery ve větším počtu než Wehrmacht, který byl mnohem mohutnější. |
|
|
|
Okrem - fuha tak to je ťažko...neviem prepáč...myslíš že vo wehrmachte ich bolo viac? Však SS bola elita, tam ich podľa vštkého malo byť viac nie? | |
|
|
Willi napsal v č. 490: Ano, musela existovat a dle mého jich bylo více než v SS. "Existovala, okrem SS, nejaká ostreľovačská jednotka vo Wermachte?" |
|
|
|
Willi napsal v č. 490: Rád bych odpověděl, ale nevím co to je slovensky okrem "okrem" |
|
|
|
DOBRE odmietam už o tom filme diskutovať, lebo toho už bolo dosť. Na inôtu. Existovala, okrem SS, nejaká ostreľovačská jednotka vo Wermachte? |
|
|
|
Willi napsal v č. 486: Omyl, je to koprodukční evropský film... "Yarra, myslím, že celý film byla fikce a fantazie amerických filmařů, jen dej byl jakš takš pravdivý.." |
|
|
|
keby som vedel po rusky | |
|
|
Willi napsal v č. 486: "Yarra, myslím, že celý film byla fikce a fantazie amerických filmařů, jen dej byl jakš takš pravdivý.." zajcev-vasilij.viv.ru/cont/snajper1/1.html Василий Зайцев: За Волгой земли для нас не было. Записки снайпера Porovnaj si to s tým, čo napísal sám Zajcev |
|
|
|
Yarra, myslím, že celý film byla fikce a fantazie amerických filmařů, jen dej byl jakš takš pravdivý.. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na souši
- > Odstřelovači