Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
|
|---|---|
|
xfish5 napsal v č. 3478: ja udelam zakladni kostru z dratu , na ktery lepim kousky toaletniho papiru namocenyho v naredenym herkulesu s vodou . Pak staci nabarvit nastinovat a nalepit molitanovy listovi , nebo lisejniky od firmy JORDAN "No myslím, jak se z drátku vytvaruje ten základní tvar, opatlá lepidlem a nabarví... Děláš stromy nějak jinak?" |
|
|
|
|
|
Jaké lepidlo používáte ke tvorbě stromů? Herkules? No myslím, jak se z drátku vytvaruje ten základní tvar, opatlá lepidlem a nabarví... Děláš stromy nějak jinak? |
|
|
|
|
|
A šlo by sestrouhat trochu rzi ( třeba z plotu ) a nanášet to jako pigment??? |
|
|
|
|
Marti napsal v č. 3470: ono je to v podstate jedno jestli je michas redidlem nebo vodou - drzi stejne a ucinek je stejny ( mozna v tonu barvy pigmentu v zavislosti na redeni muze byr rozdil ) "Tie pigmenty používam aj ja, ale iba svetlý prach as tehlovku, no s vodou som ich ešte neriedil iba s riedidlom a ten trochu zosvetľuje." |
|
|
|
|
|
Panzer napsal v č. 3469: "ja pouzivan pigmenty CMK - Svetla rez , nanasim je pomoci vody a jeste se nestalo ze by to udelalo kapku nebo nejakou mapu ..." No, možno to záleži aj od toho, či je povrch matný, lesklý, nalakovaný alebo nenalakovaný .Tie pigmenty používam aj ja, ale iba svetlý prach as tehlovku, no s vodou som ich ešte neriedil iba s riedidlom a ten trochu zosvetľuje. |
|
|
|
| ja pouzivan pigmenty CMK - Svetla rez , nanasim je pomoci vody a jeste se nestalo ze by to udelalo kapku nebo nejakou mapu ... | |
|
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3467: Ja som to skúšal s vodou, ale sa mi robyli kvapky a nechceli prilnuť k povrchu "Normálne som tu vodovku nanášal na matný povrch..." . |
|
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3465: Pekný príklad svetlej hrdze. Zauímalo by ma ako bola ta vodová farba aplikovaná na model. S vodou nemám dobré skúsenosti (iba tak s kamenitou "Toto je hnedočervená syntetika a na tom vodovky a suchý pastel." ), preto používam lacnú vodu po holení (pitralon) - nerozožiera ani neleptá povrch a dobre prilne k povrchu no má leštiace účinky . |
|
|
|
|
JA som tu hrdzu skúšal urobiť pomocou vody po holení a temperovimy farbami ( žlta, červená hneda, čierna) na niektorých miestach to treba aj tupírovať. Pokiaľ viem podobnú techniku používa niekoľko ľudí tu na v okolí |
|
|
|
|
JAK NA REZ ??? Nedávno jsem zkoušel udělat totálně zrezivělý Hanomag Sdkfz251 1, a vypadalo to spíš jako Hanomag po nájezdu sprejerů a rómských spoluobčanů (nic proti menšinám, ono to opravdu tak vypadá). Nemáte někdo radu jak na rez... jestli barvami nebo pigmenty??? |
|
|
|
|
Marseill napsal v č. 3458: skus sa v obchode spitat na specialne zmakcovacie vodicky pripadne ak je to uz velmy zle tak skus roztok vody a herkulesu
"Chtěl bych se zeptat jaký lak je nejvhodnější lak abych mohl přelakovat značky které my nechtějí držet a odlupují se?"
Marseill napsal v č. 3459: "Jaké barvy jsou asi nejlepší,lihové nebo vodové?????????" najlepsie su akryli ale je s nimi viac prace(treba ti na ne pistol a drahe riedidla),sintetika je jednoduchsia ale dlho schne a treba ju vediet dobre nariedit. |
|
|
|
|
Marseill napsal v č. 3459: nejlepsi sou Akrily a sintetiky "Jaké barvy jsou asi nejlepší,lihové nebo vodové" |
|
|
|
|
|
Jaké barvy jsou asi nejlepší,lihové nebo vodové????????? |
|
|
|
|
Chtěl bych se zeptat jaký lak je nejvhodnější lak abych mohl přelakovat značky které my nechtějí držet a odlupují se? |
|
|
|
|
hsfeatures.com/features04/39h75aj_1.htm |
|
|
|
| na originalnim obrazku je ten stejnej hetzer na tovarnim dvore ( no nablejskanej ) ten muj je jen lehce zaprasenej + jemny wash . Vedle tech ostatnich tanku je to prijemna zmena | |
|
|
|
|
mato napsal v č. 3451: myslim ze by nesel protoze sem se snazil delat tank s minimalnim provoznim opotrebenim "sa len ja by som na to spravil este nejaky hrdzavy wash." |
|
|
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3452: no ja som to skusal ako si mi radil:nasmirglovat ceruzku a potom stetcom nanasat ale vyditelne mi to bolo len na svetlejsej farbe a hrany boli tak minimalne ze ucinok to malo len v 1:72. "Nestačí.S tým grafitom sa to nedá porovnat,je to ako real..." |
|
|
|
|
vyzera to celkom dobre (teda len ten hetzer )pasy su jak z bizuterie : ) ale ne...da sa len ja by som na to spravil este nejaky hrdzavy wash.ale mam otazku...na fotkaz lt 38 z muzea po prejdeny par km som videl ako mali na poslednych dvoch kolesach osuchane az na kov rafiky.
BRUNNER napsal v č. 3449: "Potom uvidíš ten efekt" nestaci si len namiesat farbu gunmetal?a funguje to aj na 1:35 tak ako v 1:72? |
|
|
|
| ten grafit pouzivam jen na pasy ktery sou opatreny pigmentovym bahnem , jinak styl je styl | |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC
.
.