Teorie Viktora Suvorova

  • Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1-20 z 129
1 2 3 4 >>
Po
Dzin 22.11.2008 08:13 - č. 164
Dzin
one day napsal v č. 148:
"Dzine, stejná otázka jako pro ja_62, přečetl jsi další věci kromě "Všechno bylo jinak" ? "
Ano, přečetl. Specnaz, Akvárium, Den M, Můj život v Sovětské armádě a možná ještě jednu, ale už si nevybavím, nějak mi to splívá. Rozhodně dost, abych si vytvořil obrázek, že další četba mi nepřináší mnoho nového. Jediná kniha, kterou beru na milost je Akvárium a to jen proto, že v ní docela pěkně odhaluje sám sebe. Přičemž i v ní mi přišlo, jestli si záležitost s Rotou nevymyslel, protože to celkově nezapadá do ním popisované kariéry u GRU.
stanley 20.11.2008 20:45 - č. 163
Dzin napsala v č. 160:
"co stránka to záznam"
Málo! Suvorov přece na konferenci ve Varšavě sám řekl, že jde jen a pouze o kšeft, o žádnou historii, takže uvedenou citaci navrhuji chápat s rovnítkem )
ja_62 27.10.2008 15:40 - č. 162
ja_62
one day napsal v č. 145:
"Jestli nevíš, tak Orwell bojoval ve Španělsku, byl zde dokonce raněn, ale hlavně se zde potkal se sověty a jejich metodami. Následně po reportážích upadl v SSSR do nemilosti. V románu 1984 potom popisuje, jak se dělá z předcházejícího spojence nepřítel."
Kupodivu jsem o tom poměrně dobře informován. Co mi uniká je, jak by se z Orwellovy levicově tendenční publicistiky mohl stát jiný druh historického pramene než nějaký zcela pomocný, o beletrii už vůbec nemluvě. Ale k tomu se určitě nijak nebudeš obtěžovat s nějakým vysvětlením, jak je tvým zvykem.
one day napsal v č. 145:
"Nechci působit, jako nějaký advokát, "
Což se ti daří.
one day napsal v č. 145:
"(A s tím Dänikenem taky pozor, jako první uvedl některé orig. věci, které až později byly uznány a potvrzeny. Např. že velké pyramidy nebyly postaveny z jednotlivých kvádrů, které tahali chudáci dělníci na saních, ale pěchovány za pomocí bednění a směsi podobné betonu. )"
Obávám se, že pokud tomu bez dalšího věříš, tak tvé názory jako celek asi nemá smysl dál komentovat, rozhodně ne pro osobu bez lékařského vzdělání. Pokud by tuto hypotézu v budoucnu někdo skutečně dokázal, vzhledem k celkovému objemu těch, se kterými Däniken přišel, asi by bylo nasnadě zmínit lidové přísloví o možnosti zrakově značně handicapovaného mláděte drůbeže najít plod obiloviny. A podobně asi nelze zcela vyloučit, že v některých bodech může existovat shoda mezi Suvorovovými tvrzeními a skutečností.
one day napsal v č. 148:
"Dzine, stejná otázka jako pro ja_62, přečetl jsi další věci kromě "Všechno bylo jinak" ? "
Nemohu se vyjadřovat za Dzina, ale já neshledávám valného smyslu v podrobném zkoumání co opět Suvorov vyprodukoval nového - stačí mi udržovat si jistý přehled, a pokud by dotyčný pán změnil své pracovní metody na nějaké seriosnější, určitě bych mu začal věnovat větší pozornost a bral ho vážněji. Takhle je to zatím pouhá ztráta času - asi stejná, když by se někdo snažil vytvořit si představu o dějinách pravěku a starověku četbou Dänikenova díla.
Moby 26.10.2008 19:45 - č. 161
Moby
one day napsal v č. 157:
"No nic, přesvědčil jsem se po létech, že o rozebrání problému není zájem"
A vidíš - mě stačily dva dny, a přesvědčil jsem se že věříš kdejaký debilitě a o rozumný vysvětlení nemáš zájem .
Dzin 26.10.2008 16:07 - č. 160
Dzin
one day napsal v č. 157:
"No nic, přesvědčil jsem se po létech, že o rozebrání problému není zájem"
Zájem je, ale problém je, co cheš rozebírat? Suvorovovi teorie? Kdysi jsem si v případě Ledoborce řekl, že si vypíši veškerá jeho sporá či špatná tvrzení. Záhy jsem přestal, protože co stránka to záznam. Ale jestli chceš, klidně napiš co by jsi chtěl rozepsat.
Tom 26.10.2008 14:17 - č. 159
Tom
one day napsal v č. 157:
"No nic, přesvědčil jsem se po létech, že o rozebrání problému není zájem a chytrosti mjr. Terazkyho nepovažuji za věcná fakta. "
Já taky ne. Nicméně ani od tebe jsme se žádných fakt nedočkali - mně by ještě navíc zajímala reakce Suvorovova advokáta na dva příklady seriozní military literatury z méh příspěvku č. 150.

Tihle dva pánové (a nejsou sami - uved jsem je jen jako příklady) dělají pro studium historie jednou jedinou knihou tisíckrát víc než Suvorov vším co vydal a ještě (bohužel) asi vydá.
Tom 26.10.2008 14:11 - č. 158
Tom
one day napsal v č. 157:
"Sice to sem nepatří, ale ani proti Součkovi nic nemám. Taky jenom fabuloval z materiálů"
Souček fabuloval...?

Ahá...Ty myslíš jeho sci-fi tvorbu! Jenže to jsi si milý zlatý spletl fórum. Tím se ovšem vysvětluje i ten Suvorov - to je taky pěkná sci-fi či alternativní historie. To jsi měl říci rovnou.
one day 26.10.2008 10:51 - č. 157
Tom napsal v č. 150:
"Vždycky jsem měl radši Součka než Dänikena."
Sice to sem nepatří, ale ani proti Součkovi nic nemám. Taky jenom fabuloval z materiálů, které měl ve své době k dispozici, a docela dobře. Jen škoda, že se nedožil dnešní doby, měl by materiálu daleko více. Dočetl jsem se v něm i jeho hodnocení Dänikeho.
No nic, přesvědčil jsem se po létech, že o rozebrání problému není zájem a chytrosti mjr. Terazkyho nepovažuji za věcná fakta. Asi je opravdu ještě moc brzo.
Tom 25.10.2008 20:37 - č. 156
Tom Já nevím jestli můžu, choděj sem i mladší ročníky. Ale co, mohl Švandrlík, můžu já:
Terazky se zachmuřil a zamyslel:"Trčka nie je vojak, ale kokot," rozhodl celkem objektivně.
Moby 25.10.2008 19:01 - č. 154
Moby
one day napsal v č. 148:
"najdi si můj starší příspěvek v tomhle tématu.. "
one day napsal v č. 70:
" Na stránkách battlefield.ru jsem našel článek s fotografiemi k prototypům T-34, který začíná popisem A-20, ze kterého mohl být, ale nakonec nebyl, BT-20. Je tu dle mého docela unikátní fotografie A-20 bez pásů, ale k označení A-20 jsem tu našel jenom v závorce uvedeno - index továrny. Potom je tu dále pokračovatel A-32 a 34. Neprohlížel jsem sice úplně všechny typy tanků, nenašel jsem však na této stránce (ale zatím ani na jiné) jiný prototyp, který by byl označen velkým A. "
[téma č. 134 - přísp. č. 70]

Nevím co na to Dzin, ale jestli myslíš tohle, tak teda musíš bejt fakt naprostej looser jestli si za tři roky nedokázal zjistit s vývojem čeho v Charkově Koškinovo byro začínalo. Možná děláš drobnou chybu - v Suvorovovi to nezjistíš.
Moby 25.10.2008 18:51 - č. 153
Moby
one day napsal v č. 148:
" Jen kolika je vydaných prací, kde autoři bezmyšlenkovitě od sebe opisují. "
To ty seš lepší frajer bezmyšlenkovitě omíláš jen Suvorova a sebe.
Moby 25.10.2008 18:49 - č. 152
Moby
one day napsal v č. 145:
"Např. že velké pyramidy nebyly postaveny z jednotlivých kvádrů, které tahali chudáci dělníci na saních, ale pěchovány za pomocí bednění a směsi podobné betonu. )"
en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_pyramid_const...

Bůůhehe
Moby 25.10.2008 18:49 - č. 151
Moby
one day napsal v č. 138:
"bohužel dodnes jsem nikde nenašel jiné vysvětlení, co znamenalo to uvedené A, "
Označení prototypů z Charkovskýho závodu. Co bys myslel že to znamenalo u A-32?
Tom 25.10.2008 13:08 - č. 150
Tom
one day napsal v č. 148:
"A co píší ti ostatní ?"


Třeba tohle www.fronta.cz/kniha/kopecky-ceskoslovensky-s... nebo tohle www.fronta.cz/kniha/prochazka-dunkerque-vale... Ani na jedno se nevztahuje Tvoje jedovatost
one day napsal v č. 148:
"Jen kolika je vydaných prací, kde autoři bezmyšlenkovitě od sebe opisují."
Neměl by jsi se omezovat na to, co vydává Svojtka a kumpáni - to mi vysvětluje tvoje
one day napsal v č. 148:
"Vlastní přínos nula, jen že se to kupuje.. "
Ovšem u Suvorova (a jeho zapálených čtenářů) nevidím ani tu nulu na straně přínosu

Vždycky jsem měl radši Součka než Dänikena.
Dzin 25.10.2008 11:05 - č. 149
Dzin
one day napsal v č. 148:
"Co takový David Glantz, ten postupuje jinak ?"
Ano ten postupuje jinak. Pokud je mi známo, zakládá svoje knihy na vojenských studiích Rudé ermády a archivních zdrojích podložených memoáry a odbornýma knihama. Suvorov používá maximálně tak ty memoáry a to ještě jen ty pasáže, které se mu hodí případně které si může vyložit tak jak potřebuje. Nepředkládá tak seriozní výzkum, ale jen populární tvrzení, protože je to populární autor. Patří do podobné sorty jako třeba Kenneth Macksey. Jsou to věci, které se sice hezky čtou, ale které při bližším zkoumání neobstojí.

Suvorov teď těží z toho, že sovětské archivy ukazují, že některé věci se podobají jeho líčení. Problém je, že to nijak nemění kvalitu jeho knih, protože ty samy o sobě k tomuto nepřispívají.
one day 25.10.2008 10:12 - č. 148
Dzin napsala v č. 147:
"Potom jsi špatně hledal, A je označuje písmeně prototyp"
Dzine, docela jsi mě rozesmál, najdi si můj starší příspěvek v tomhle tématu..
Tom napsal v č. 146:
"Suvorov píše to, co chtějí senzacechtiví slyšet. To je evidentní fakt."
A co píší ti ostatní ? Jen kolika je vydaných prací, kde autoři bezmyšlenkovitě od sebe opisují. Vlastní přínos nula, jen že se to kupuje..
Dzin napsala v č. 147:
"To je právě jeho problém. On svoje vývody zakládá jen a pouze na knihách někým napsaných a nebo na stranických prohlášeních, přičemž využívá tehdy pro sovětskou mluvu typickou dvojjakost. Maximálně se odvolává, že mu někdo řekl nebo že někde viděl dokument, ale nikdy není schopen doložit citaci."
Co takový David Glantz, ten postupuje jinak ?
Dzine, stejná otázka jako pro ja_62, přečetl jsi další věci kromě "Všechno bylo jinak" ?
Jsem pro věcnou debatu o tématu, ne o vyměňování osobních názorů. Uvítal bych tedy spíše práce nebo rozbory proti Suvorovovi, můžeme začít porovnávat a dopracovat se objektivnějšího posouzení.
Dzin 24.10.2008 22:13 - č. 147
Dzin
one day napsal v č. 138:
"Rozhodně má co říct a jeho přečtená knihovna je taky úctihodná. Např. koho z renomovaných historiků napadlo přečíst a porovnát všechna vydaní "pravdivých" Žukovových pamětí a srovnávat jednotlivé pasáže v nich ?"
Třeba každého, který se podílel na jejich vydání? Viz. i u nás vyšlé a okomentované.

one day napsal v č. 138:
"(viď Dzine, bohužel dodnes jsem nikde nenašel jiné vysvětlení, co znamenalo to uvedené A, ale na něm ta teorie přeci nestojí )"
Potom jsi špatně hledal, A je označuje písmeně prototyp.
one day napsal v č. 138:
"Rozhodně má co říct a jeho přečtená knihovna je taky úctihodná."
To je právě jeho problém. On svoje vývody zakládá jen a pouze na knihách někým napsaných a nebo na stranických prohlášeních, přičemž využívá tehdy pro sovětskou mluvu typickou dvojjakost. Maximálně se odvolává, že mu někdo řekl nebo že někde viděl dokument, ale nikdy není schopen doložit citaci.
Tom 24.10.2008 21:26 - č. 146
Tom Já se připojuji k názoru ja_62 na pana bývalého soudruha Suvorova. Dokonce si o Suvorovovi myslím, totéž co major Terazky o nadporučíkovi Trčkovi a řekl bych, že je to velmi objektivní názor.

Suvorov píše to, co chtějí senzacechtiví slyšet. To je evidentní fakt.
one day 24.10.2008 20:17 - č. 145
Jestli nevíš, tak Orwell bojoval ve Španělsku, byl zde dokonce raněn, ale hlavně se zde potkal se sověty a jejich metodami. Následně po reportážích upadl v SSSR do nemilosti. V románu 1984 potom popisuje, jak se dělá z předcházejícího spojence nepřítel. Fabulace Suvorova ohledně Sorgeho se ukazuje taky jako docela přesná, doporučuji např. porovnat s prací Whymant Robert – Stalinův špion, Naše vojsko 2007. Nechci působit, jako nějaký advokát, je na každém, kam až chce v poznávání a porovnávání dojít.
(A s tím Dänikenem taky pozor, jako první uvedl některé orig. věci, které až později byly uznány a potvrzeny. Např. že velké pyramidy nebyly postaveny z jednotlivých kvádrů, které tahali chudáci dělníci na saních, ale pěchovány za pomocí bednění a směsi podobné betonu. )
ja_62 24.10.2008 19:41 - č. 144
ja_62
ja_62 napsal v č. 143:
"mě nějak zvlášť nezajímá, co zase vyfabuloval nového. "
www.fronta.cz/kniha/suvorov-samoubijstvo

Třeba podobná dílka.
1-20 z 129
1 2 3 4 >>
Po