Komentáře k: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)

Zpět na: Střední tank PzKpfw V Panther (SdKfz 171)
  • Panther a vše kolem

    ASD 18. 1. 2005 02:03
    Chtěl bych zareagovat na různé názory.
    debatér Guderian tvrdil: že sověti měli nevyčerpatelné výrobní zdroje,kdyby ano tak by se neobtěžovali stěhovat fabriky.Ve fabrikách pracovaly i ženy,takže i pracovní síly byly omezené.

    Had tvrdil: že Něm. se zdržovali výrobou mnoha verzí verzí,jenže šlo právě o vylepšení a i jednoduchost,levnost a rychlost výroby.

    Myslím si,že sověti vyhráli protože byli schopni vyrábět dobrý tank ve velkém množství.Panthery měly klesající kvalitu pancíře a ani svaření nebylo kdovíjaké.Sověti prý všechny tanky svařovali nerezem.Což se dá ověřit na dochovaných exemplářích.
    na tomhle servru jsou dostupné fotky podivně zničeného pzV,ještě jsem neviděl takhle zničenou t34.


    Každý tank je jiný,srovnávat se může každý s každým.Přínos takového srovnání je, ale spornej :)

    Petr Gmiterko: Domnívám :) se, že t 34 je tankem z konce 30 let a pz.V je vývojem z roku 1942.Proto je v podstatě nesmysl srovnávat t34 a Pz V který je odpovědí.Není současníkem,pzV je to tank další generace.Přiměřenější by bylo srovnávat s T44.

    DS:Sověti měli štěstí že Něm. nedodělali PzVf a Něm. zas měli štěstí že Sověti nedodělali T44.

    Jirka 22.12.2003 Mám zato že PzV byl těžší prostě, protože byl větší,pochybuju že by legování zmenšilo váhu a určitě by Němci nesnižovaly sílu pancíře.Síla pancíře by zůstala stejná jen by o legování byl odolnější.

    Marten 08.12.2004 IS-2 neměl "horší" kanon.Jeho určení nebylo primárně boj s tanky, ale rozbít obranné postavení na které nasatčily střední tanky.To že byl rovnocenný Německým tankům byl jeho plus.Na boj s tanky sověti měli :su76,Su122,su85,su100,su152,isu152,isu1 22 a taky IL2.

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.