Komentáře k: Nástin typologie koncentračních táborů

Zpět na: Nástin typologie koncentračních táborů
  • Konc. tábory

    WOTAN 7. 12. 2009 12:57
    Západní velmoci a SSSR nemělo potuchy o vyvražďování Židů a o kremačních pecích- prostředky letecké a průzkům vše měli, přesto neučinili NIC- uprchlíci byli, informace též- nebyl v tom záměr?! Mimochodem v SSSR bylo na 465 konc lagerů- tento výraz použil LENIN již v r. 1922- 15 let před HITLEREM. Sov. lágry v mnohém horší než lágry nacistické!
    • Re: Konc. tábory

      Czert 22. 6. 2015 00:33
      ale ano, zapadni velmoci meli potuchy o vyvrazdovani zidu - uz dokonce ve 42, staci se podivat na zpravy co jim posilal jak polsky, tak i cesky odboj do londyna.
      a co na tom ze v sssr bylo 465 koncetraku ?
      taky pracovaly s daleko vetsi populaci , takze vetsi pocet proste musi byt (pri stejnem % populace, pokud by teda neudaly koncetraky daleko vetsi).
      jen by me zajimalo z kama cerpate tu jsitotu ze ruske koncetrajky byly horsi nez nemecke.
      • Re: Konc. tábory

        Michal 9. 9. 2016 04:38
        jestli jsou porovnávány gulagy v době Jěžovštiny, s některými méně děsivými koncentráky (Terezín, mauthusen-privilegovaná vrstva vězňů)...
        • Re: Konc. tábory

          Pepa 12. 5. 2019 18:03
          od jistého důstojníka KGB vím, že tam po "Glaznosti" museli všichni narukovat do gulagů na Sibiři, jelikož se oteplováním ztratil permafrost a odhalil haldy lidských kostí, které se jednoduše házely přes plot do sněhu, protože se kvůli zmrzlé půdě nedalo pohřbívat.
Zobrazit všechny komentáře k: Nástin typologie koncentračních táborů