Komentáře k: Boj o Filipíny 1941-1942

Zpět na: Boj o Filipíny 1941-1942
  • Poznamka c. 2 - dodatek

    von Fenstein 2. 3. 2009 04:43
    Navic k tem americkym jednotkam jeste - ve spouste knih je vynechan jeden maly detail, ktery jste urcite postrehl jako peclivy ctenar.

    Tedy v ramci Philippine Departmentu se nachazelo podle zdroju, ktere oba mame k dispozici asi priblizne! 20'000 Americanu. Nicmene zajato bylo "pouze" kolem 11'500. Tedy rozdil je asi 8'500, z toho cast padla. Nicmene stale to znamena, ze zhruba 7'000 Americanu bylo evakuovano (jsem si vedom faktu, ze nekteri Americane se skryvali v dzunglich po celou valku) - pokud se podivame na statistiky jedna se predevsim o jednotky sekce Harbor Defence a Service Defence (obe dve v podstate uplne cele) plus cast z letectva. Vzhledem k situaci je asi jasne, v ktere dobe tato evakuace probehla, ne? Tudiz tyto jednotky byly dale mimo akci, protoze byly evakuovany jeste drive nez boje kolem Bataanu a na poslednich 2 defenzivnich liniich probehly.

    Tudiz dale se nam snizuje pocet Americanu, kteri do boju zasahli - a tedy jednotky, ktere zustali pro pozemni boje byly jednotky Philippine Division a nekolik velmi malo dalsich americkych utvaru 192. a 194. tankovy prapor, apod..

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.