Komentáře k: Samoubijstvo

Zpět na: Samoubijstvo
  • k suvorovovi

    buba 6. 10. 2007 23:18
    kdyz nekdo kritizuje suvorova,at laskave vysvetli coze se to delo v sssr pred 22.cervnem 1941.Ted jsem sledoval diskusi na toto tema na ruskych strankach.Je prekvapujici,jak se lisi citovane udaje o poctu tanku,letadel a delostrelectva.V neinformovanem ctenari to musi notne vyvolat dojem,ze v soucasnem rusku nikdo nevi,kolik ze tech tanku vlastne bylo.Kdyz to nevi dnes,tak to nejspis nevedeli v roce 1941.Ale mozna,ze to soucasnici zapomeli.Archivy jsou nedostupne a bez odkazu na archivy se to proste spocitat neda.Na prvni pohled snadne,ale pri blizsim pohledu aby se v tom cert vyznal.Porovnat udaje ? Tim by se meli zabyvat historikove,ale jak,kdyz vetsina historiku nedokaze odlisit sovetskou tankovou divizi od motostrelecke divize.Staci si procist nedavno odtajnena hlaseni sovetske rozvedky a srovnat to s tim jak na ne reagovalo sovetske vedeni a generalni stab.K tomu netreba byt historikem nebo radobyodbornikem.
    • Re: k suvorovovi

      fedy33 7. 10. 2007 20:38
      Suvorova mám rád,už jen proto,že jeho knihy jsou čtivé.To,že reviduje po léta omílaná dogmata mu dělá hodně nepřátel,ale i obdivovatelů.Myslím si,že je dobré mít možnost číst literatůru faktu,i od člověka,jakým je Suvorov.Ve svobodné zemi je právo na informace zárukou svobody.2x se mi pdařilo vidět na polské TV besedu ze Suvorovem,kde úplně v pohodě vysvětloval námitky k svému dílu Polským historikům.Je to,už asi 8.let,ale rád bych něco podobného viděl i teď,hlavně jak by obhajoval svou trilogii o Žukovovi.Vždy bude lidem vadit každý,kdo jim po určitém čase přinese informace,poněkud jinak než se učili.
    • Re: k suvorovovi

      egli 7. 10. 2007 10:55
      Zřejmě neznáte současnou ruskou literaturu a zůstal jste někde u sovětské literatury ze 70. let. Jinak byste nemohl napsat: "je prekvapujici,jak se lisi citovane udaje o poctu tanku,letadel a delostrelectva.V neinformovanem ctenari to musi notne vyvolat dojem,ze v soucasnem rusku nikdo nevi,kolik ze tech tanku vlastne bylo."
Zobrazit všechny komentáře k: Samoubijstvo