Komentáře k: Samoubijstvo

Zpět na: Samoubijstvo
  • Re: K Suvrovovi

    Stanislav 26. 9. 2007 11:03
    Vracím se ještě k dikusi. Myslím si prostě, že bychom se měli umět oprostit od pojetí dějin, které nám bylo vnuceno prosovětskou ideologií. Zbavit se obrazů zasunutých do našeho podvědomí a pochopit, že zla zde byla (připusťme) dvě a my jsme byli součástí toho komunistického. Berme nyní dějiny jaké byly a zbavme se snahy nahlížet sebe jako dobré a například ty nácky jako špatné.
    Nakonec takovej nácek byl třeba normální řidič tramvaje, kterej si jen myslel, že když toho Ádu řvouna svět respektuje a vydal mu české pohraničí, tak von to asi dělá dobře. No a pak byl najednou na Rusi a dostal rozkazem odstřelit kostel plnej dětí. A kdo zachráil nás, že jsme nemuseli podobné rozkazy plnit? Vždyť "ve spravedlivém boji proti zahnívajícímu kapitalizmu" by již nebyl čas přemejšlet zda jsou či nejsou francoužští tramvajáci a jejich děti "odpornými přisluhovači imperialistů".
    Suvorov se za svá tvrzení omlouvá hned na začátku Ledokolu. Je to pochopitelné ve vztahu k těm kteří válku prožily. My však můžeme již nezaujatě považovat dlouho utajovaná fakta a to je naše veliké štěstí. Nebraňme se tomu.

Vaše odpověď:

  • *
    Vyplňte prosím jméno
  • *
    Vyplňte prosím název
  • *
    Vyplňte prosím text komentáře
  • Vyplňte správně kontrolu
  • *
    Odpovězte prosím na dotaz - ochrana proti spamu

Hvězdička označuje povinné položky. Komentáře jsou před zveřejněním moderovány.